Rusia avertizează populația din Kiev: urmează bombardamente

#Război Ucraina-Rusia

Autorităție de la Moscova au anunțat că urmează să bombardeze anumite zone din Kiev și cere populației să părească locuințele, dacă se află în preajma locațiilor respective. 

kiev

Ministerul rus al Apărării a transmis un comunicat prin intermediul agenției oficiale TASS în care anunță „atacuri de înaltă precizie” (probabil cu rachete) care ar urma să vizeze „centrele tehnologice ale serviciilor secrete ucrainene”.

Astfel, autoritățile ruse cer „tuturor celor care locuiesc în apropierea centrelor SBU și a nodurilor de rețea [de comunicații] din Kiev să-și părăsească casele”, potrivit biziday.ro

Ce spune ministrul ucrainean al Apărării

În replică, la numai 15 minute de când acest comunicat al rușilor a fost emis, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că amenințarea în sine este parte din „războiul psihologic purtat de Rusia” și are rolul de a speria populația.

Inițial, Federația Rusă nu a admis că ar putea ținti zone civile, pretinzând că “operațiunea sa specială” vizează doar infrastructura militară a Ucrainei. Însă, în cele șase zile de când a început războiul în Ucraina, numeroase zone civile au fost intens bombardate, așa cum s-a întâmplat ieri și astăzi la Harkiv

Zeci de civili morți în război 

Pe 26 februarie, un bloc de 13 etaje din Kiev a fost lovit de către o rachetă rusească în această dimineață. O parte a clădirii a fost distrusă, iar autoritățile au intervenit pentru a oferi îngrijiri medicale răniților. O imagine cu o femeie rănită dusă pe brațe de agenții de intervenție a stârnit furie.

Luni, 28 februarie, orașul Harkiv, al doilea ca mărime din Ucraina, a fost puternic bombardat, iar imaginile au fost surprinse de civilii care se aflau în imediata proximitate a atacului. Imaginile prezintă explozii asupra clădirilor civililor, dar și asupra străzilor orașului ucrainean. 

„Harkiv tocmai ce a fost lovit masiv de rachete. Zeci de morți și sute de răniți”, declara consilierul ministrului ucrainean de interne, imediat după atacuri.

Joi, 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a declarat războiu Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net