O veterană de război a fost omorâtă în Kiev. Cinci copii au rămas orfani

#Război Ucraina-Rusia

O veterană de război, pe nume Iryna Tsvila, a lăsat în urmă cinci copii, după ce a fost omorâtă  în atacurile lansate asupra orașului Kiev.

O veterană de război a fost omorâtă în Kiev. Cinci copii au rămas orfani
O veterană de război a fost omorâtă în Kiev. Cinci copii au rămas orfani

Înrolată în cadrul Brigăzii de reacţie rapidă a Gărzii Naţionale Ucrainene, femeia a reușit să respingă un atac blidat din partea inamilicilor, prețul plătit, însă, de aceasta fiind unul prea mare.

„Iryna Tsvila a respins un asalt blindat din partea inamicilor ruși, lângă capitala Ucrainei, fiind omorâtă”, se spune în informația oficială despre pierderea militarei Tsvila, conform zgd.mmd.

Gestul său nu a rămas fără ecou, iar rețelele de socializare au fost împânzite de aprecieri și mesaje de laudă. Colegii acesteia au descris-o ca pe o luptătoare curajoasă și au decis ca unitatea lor militară să fie numită, Kiev.

Iryna avea 5 copii. A fost pedagog de profesie, fiind pasionată și de fotografie.

Femei în armată

Potrivit informațiilor oficiale, în Ucraina, 17% din armată este formată din femei, iar în ultima perioadă pe rețelele sociale au apărut poze cu femei care luptă pentru țara lor.

Gestul femeii, apreciat pe rețelele sociale

Printre pozele cele mai apreciate în mediul online, este și fotografia vicepreședintelui Ucrainiei, care apare îmbrăcată în costum militar, cu arma în mână. Cei care au văzut poza au apreciat-o imediat și au adăugat comentarii pozitive.

"Aceasta este soția vicepreședintelui Ucrainei. Ea luptă pentru patria ei. Respect!'', apare într-un mesaj publicat pe Twitter.

Președintele Ucrainei rămâne în țara

Președintele Ucrainei a refuzat propunerea Statelor Unite de a părăsi țara. SUA a transmis că își pune viața în pericol dacă va rămâne în Kiev, însă, acesta a decis să nu plece.

Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

 În noaptea dintre 23 și 24 februarie armata rusă a atacat Ucraina, liderul de la Kremlin a confirmand avertismentul dat la 23 februarie autorităților de la Kiev de către serviciile secrete americane.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
foto1 copii crisanB jpg
Anca Dinicu  jpg
harry si meghan jpg
FotoJet (2) jpg
mihaela radulescu jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
Imagini satelitare din 15 noiembrie arată dinți de dragon și tranșee în Stepne FOTO via Insider
gol japonia spania cm 2022  foto GettyImages 1446200998 (1) jpg
image
image
image
image
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg