Soldatul cu braţul bionic vrea din nou pe front. Povestea care a emoționat pe toată lumea

Războiul din Ucraina a produs multe drame, dar şi multe poveşti emoţionante, în care patriotismul soldaţilor ucraineni este dus dincolo de limitele propriei persoane. Un astfel de exemplu ne este oferit de soldaţii care, deşi şi-au pierdut un braţ, vor să revină pe front. 

Vitalii şi Andrii,  primii soldaţi ucraineni  cu braţe bionice. Foto: Twitter
Vitalii şi Andrii, primii soldaţi ucraineni cu braţe bionice. Foto: Twitter

Vitalii este din regiunea Jîtomîr, Ucraina, şi e doar unul dintre miile de ucraineni, soldaţi sau civili, care şi-au pierdut membre din cauza rănilor complexe de război. El şi-a pierdut antebraţul stâng în timpul unui atac de lângă Bahmut, însă acest lucru nu l-a oprit să vrea să se întoarcă pe front, scrie adevarul.ro. Iar acest lucru e foarte aproape de a se produce după ce el şi un camarad, Andrii Hidzun, au devenit primii soldaţi ucraineni care au primit proteze imprimate 3D!

Soldatul a refuzat ajutorul celor din jur

Acestea sunt construite în Marea Britanie şi finanţate de „Superhumans”, o organizaţie caritabilă din Ucraina care vine în sprijinul luptătorilor care au suferit răni devastatoare în urma războiului. După cum informează BBC, un centru unic de tratament tocmai a fost deschis în Liov. 

Vitalii este un exemplu pentru toţi cei din centru. A doua zi după ce braţul i-a fost amputat, a vrut să-şi pună singur tricoul, refuzând ajutorul tovarăşilor săi. „Nu am nevoie de ajutor dacă nu-l cer eu. Dacă văd că nu mai pot de unul singur, cu siguranţă o voi spune”, a mai spus soldatul în vârstă de 24 de ani.

Acum, că a primit braţul bionic, Vitalii speră să se poată reîntoarce pe front, în prima linie. „Când mi-au pus proteza, nu am vrut să o scot, am fost atât de impresionat. Euforie, extaz! Cum aş putea să descriu?”, zâmbeşte el, reamintindu-şi momentul. Deocamdată este la faza de acomodare cu noul braţ, dar sigur numără zilele până se va reîntoarce între camarazii săi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
mihaela bilic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net