Ștefan, românul mort în Italia la numai 22 de ani într-un tragic accident cu motocicleta. Gestul emoționant al părinților

Ștefan Țurcanu este românul de 22 de ani, cel care a murit într-un accident teribil în Italia. În timp ce se întorcea acasă, tânărul a fost implicat într-un accident. Motocicleta sa a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Impactul a fost catastrofal, tânărul a fost transportat cu avionul la o unitate spitalicească, însă medicii nu i-au mai putut salva viața. După întreaga nenorocire, părinții au decis să salveze alte vieți și să doneze organele acestuia. 

Grav accident rutier petrecut în localitatea San Raffaele Cimena Foto: Shutterstock
Grav accident rutier petrecut în localitatea San Raffaele Cimena Foto: Shutterstock

Cine era Ștefan Țurcanu

Comunitatea din Chivasso, provincia Torino din Piemonte, Italia, este în doliu după moartea lui Ștefan Țurcanu, un tânăr în vârstă de 22 de ani, de naționalitate română, dar rezident de mulți ani în Italia.

Ștefan a încetat din viață luni, 18 septembrie 2023, la Spitalul CTO din Torino, unde a fost transportat cu elicopterul în urma unui grav accident rutier petrecut în localitatea San Raffaele Cimena, scrie stiridiaspora.ro.

Cum s-a întâmplat accidentul

Accidentul a avut loc în noaptea dintre 9 și 10 septembrie 2023, când motocicleta condusă de Ștefan s-a izbit de un autoturism Jeep Renegade pe drumul provincial 590. Ancheta cu privire la circumstanțele exacte ale accidentului este în curs de desfășurare și este condusă de carabinierii din Chivasso.

Părinții au decis să doneze organele băiatului

Deși medicii de la Spitalul Cto au făcut eforturi considerabile, viața tânărului nu a putut fi salvată. Într-un ultim gest emoționant, plin de onoare și altruism, părinții tânărului nostru conațional au decis să doneze organele acestuia pentru a salva alte vieți.

Ștefan Țurcanu, tânărul decedat în accidentul din Italia Foto: giornalelavoce.it
Ștefan Țurcanu, tânărul decedat în accidentul din Italia Foto: giornalelavoce.it

„Dorea să aducă bucurie oriunde mergea"

Ștefan Țurcanu era absolvent al institutului școlar Cnos-Fap din San Benigno Canavese și era angajat la ICSA din San Benigno Canavese, o fabrică de producție de piese mecanice. Tânărul de 22 de ani era pasionat, de asemenea, de dans și fotografie.

„Era o persoană minunată, altruistă, întotdeauna disponibilă”, și-a amintit cu afecțiune Ylenia Nucera, din Chivasso, apropiată de Stefan și de familia sa până la sfârșit. „Dorea să aducă bucurie oriunde mergea: acolo unde era el, era petrecere, muzică, veselie. Pentru mine, el era ca un frate”, a mai adăugat Ylenia.

Ștefan era pasionat de fotografie Foto: Instagram
Ștefan era pasionat de fotografie Foto: Instagram

Ce spuneau apropiații lui Ștefan

„A fost elevul meu la școala de dans acum câțiva ani și, astăzi, datorită pasiunii sale pentru fotografie, colabora din când în când cu mine. Aveam planuri împreună, precum călătorii în Statele Unite. Era în culmea fericirii doar când se gândea la acest lucru”, a explicat Andrea Garelli. 

„Există zile în care am prefera să nu primim astfel de vești. Ștefan a fost membru al echipei Andrea Gaspofotovideo Garelli și a participat la evenimentul Golden Buckle 2023 din Capaccio. Era un tânăr simplu, politicos și care iubea munca pe care o făcea. Mulțumim, Ștefan, pentru tot ce ai făcut pentru noi”, scrie pe pagina Facebook Golden Buckle Barrel Race.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
ger ninsoare zapada iarna termometru shutterstock 743819602 jpg
alcool baut shutterstock jpeg
aeroport pasageri zboruri anulate jpg
Dacă asteroidul  ar fi exploatat,  am primi fiecare  92 miliarde $ jpeg
Mănăstirea Prislop  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (66) jpg
google 485611 1280 jpg
tristete generica jpg FOTO Pexels