Suma colosală atuncată de turiști în Fontana di Trevi din Roma. Ce se întâmplă cu banii și care este legenda acestei fântâni

Ultima actualizare:

Fiecare turist care pășește în capitala Italiei, Roma, se lasă fermecat de splendoarea Fontana di Trevi și de tradiția aruncatului de monede în această minunată fântână. În 2022, acest obicei a generat o sumă impresionantă de 1,4 milioane de euro, bani ce vor contribui la sprijinirea unor cauze umanitare și sociale.

Fontana di Trevi din Roma. Foto: Shutterstock.
Fontana di Trevi din Roma. Foto: Shutterstock.

Ce se întâmplă cu monedele

Monedele, aruncate de către vizitatorii care-și pun dorințe, nu rămân la fundul fântânii. Ele sunt colectate și, ulterior, preluate de organizația caritabilă catolică Caritas, din filiala din Roma. Aici, monedele sunt atent numărate și sortate, reprezentând o resursă valoroasă pentru bănci de alimente, cantine pentru săraci și proiecte de asistență socială. Înainte ca acești bani să ajute oamenii nevoiași, aceștia sunt supuși unui proces de uscare și sortare meticulos.

De două ori pe săptămână, muncitorii se adună pentru a colecta monedele din celebră fântână, asigurându-se că acest simbol al Romei este menținut curat și strălucitor. Cu toate acestea, colectarea monedelor nu este o sarcină simplă, deoarece în fântână se pot găsi nu doar monede, ci și bijuterii, medalioane, proteze dentare sau chiar cordoane ombilicale. Pentru a preveni furturile cu ajutorul magneților, un panou de avertizare a fost instalat lângă fântână.

Record de generozitate în 2022

Anul 2022 a adus un record de generozitate, cu 1,4 milioane de euro aruncați în Fontana di Trevi de către turiști. Această sumă considerabilă va avea un impact semnificativ asupra inițiativelor caritabile sprijinite de Caritas. Estimările pentru anul 2023 indică chiar o creștere a acestei cifre, subliniind continuarea angajamentului turistic față de binele comun.

Lângă fântână, un panou informativ informează turiștii că banii aruncați acolo vor fi direcționați către diverse scopuri caritabile, alimentând speranța și sprijinul pentru cei în nevoie.

Legendă și tradiție. Fontana di Trevi

Legenda care înconjoară Fontana di Trevi adaugă o notă magică actului de aruncat a monedelor. Se spune că cine aruncă o monedă cu mâna dreaptă peste umărul stâng în fântână se va întoarce în Roma. Turistii, captivați de această tradiție, își formulează și dorințe legate de dragoste sau sănătate, transformând experiența într-un moment memorabil.

Finalizată în 1762, Fontana di Trevi este un simbol al eleganței arhitecturale din centrul Romei, cu statui ale tritonilor ce conduc carul în formă de scoică al zeului Oceanus. Cu toate acestea, scăldatul în fântână este strict interzis, iar cei care încalcă această regulă riscă amenzi considerabile. Fântâna rămâne nu doar o capodoperă artistică, ci și o sursă magică de ajutor pentru cei aflați în nevoie, prin gestul generos al turiștilor care își lasă amprenta în istoria și caritatea Romei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net