Țara din Europa care va interzice zborurile pe timp de noapte. Care este scopul acestei măsuri

Guvernul din Olanda a decis ca zborurile de noapte pe aeroportul Schiphol din Amesterdam să fie reduse. De asemenea, din 2025, conducerea olandeză va interzice cele mai zgomotoase curse de noapte. 

Olanda interzice zborurile zgomotoase / Sursă foto: Pixabay
Olanda interzice zborurile zgomotoase / Sursă foto: Pixabay

Pentru a reduce poluarea fonică, guvernul olandez a decis să suspende zborurile zgomotoase pe timp de noapte, începând cu anul 2025. Mark Harbers, ministrul Infrastructurii a transmis aceste informații printr-o scrisoare pe care a trimis-o la Parlament, potrivit Reuters. Măsura va limita traficul pe unul dintre cele mai aglomerate trasee aeriene din Europa. De asemenea, decizia a fost luată după ce în luna martie, un tribunal local a ordonat guvernului de la Haga să ia măsuri pentru a reduce poluarea fonică, produsă în special de zborurile zgomotoase de noapte.

Mark Harbers a menționat că numărul curselor de noapte vor scădea de la 32.000 până la 27.000, în anul următor. Cele mai zgomotoase avioane, precum Boeing 747-400 vor fi interzise pe aeroportul Schiopol între orele 23:00 și 07:00. Mai mult, o parte din avioane vor fi înlocuite cu aparate mai puțin sonore.

Aeroportul Schiphol din Olanda s-ar putea închide pe timp de noapte

Minstrul Infrastructurii a mai precizat că guvernul olandez are în vedere închiderea parțială sau totală a aeroportului Schiphol pe timp de noapte, începând din 2026.

Pe de altă parte, aeroportul din Olanda a stabilit să crească costurile pentru companiile aeriene care utilizează avioane zgomotoase, în ideea de a fi înlocuite cu avioane mai silențioase.

Anul trecut, în 2023, conducerea olandeză a încercat să reducă numărul de zboruri,  cu sprijinul aeroportului Schiphol. Astfel, acestea au ajuns la 450.000, cu 10% sub nivelul înregistrat în anii anteriori, respectiv în 2019. În final, însă, guvernul de la Haga s-a plafonat în privința acestor modificări și a precizat că, liderii olandezi ar trebui să ia în calcul alte opțiuni, pentru a reduce poluarea fonică.  La sfârșitul anului 2023, reprezentanții aeroportului Schiphol anunțau că aerogara va avea capacități pentru 483.000 de zboruri în actualul an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net