Țara superbă care a rămas cu milioane de locuințe neocupate! De vină ar fi decesele bătrânilor care locuiesc singuri

Această țară a înregistrat un record negativ, după ce în anul 2023 a înregistrat nu mai puțin de 9 milioane de case vacante! Numărul este cu 510.000 mai mare față de cel înregistrat în sondajul precedent, în anul 2018. Una dintre cauzele acestui fenomen ar fi creșterea deceselor printre proprietari bătrâni care locuiesc singuri.

Nouă milioane de case abandonate există în Japonia / foto: Pixabay
Nouă milioane de case abandonate există în Japonia / foto: Pixabay

Este vorba despre Japonia, țară în care numărul caselor vacante a atins o valoare record, de 9 milioane, în anul 2023. Autoritățile au constatat că această valoare este cu 510.000 mai mare decât cea rezultată în timpul sondajului precedent, care a avut loc în anul 2018. Datele au fost publicate în cursul zilei de marți, de către guvernul japonez.

Pe data de 1 octombrie, se pare că existau atât de multe case vacante în Japonia, încât reprezentau 13,8% din numărul total al caselor din țară, o valoarea ce însemna un record. Ministerul Afacerilor Interne şi Comunicaţiilor din Japonia a estimat că una din 7 case din țară este abandonată. În anul 1973, în Japonia, numărul locuințelor vacante era de numai 1,72 milioane. La acea vreme, era vorba despre un procent de 5,5% din totalul locuințelor din Japonia.

Milioane de locuințe vacante în Japonia

Peste numai două decenii, în anul 1993, acest număr crescuse la 4,48 milioane de locuințe vacante. Din păcate, pe măsură ce a trecut timpul, această valoare a continuat să crească, iar autoritățile din Japonia au comunicat că în ultimii 30 de ani, numărul locuințelor vacante s-a dublat.

Autoritățile din această țară au mai spus că din cele 9 milioane de locuințe goale, undeva în jur de 4,43 de milioane pot fi disponibile pentru a fi închiriate. Numai 330.000 pot fi cumpărate, în timp ce aproximativ 380.000 dintre acestea ar fi case de vacanță. Cât despre celelalte 3,85 de milioane de case, situația lor este necunoscută. Sondajul despre situația locuințelor are loc în Japonia o dată la 5 ani, începând din anul 1948. În total, în Japonia există 65,02 milioane de locuințe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cluj napoca jpg
1 fbhd webp
San Gimignano jpeg
FotoJet (1) jpg
 methode times prod web bin b31d12d4 fbd4 11e9 a4b4 b816768ca711 jpg
Nadia Comăneci și Nicolae Ceaușescu jpeg
cruce  Shutterstock jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net