Țara unde vârsta de pensionare urmează să crească! Speranța de viață a crescut enorm în ultimele decenii

De-a lungul următorilor cinci ani, vârsta de pensionare urmează să crească gradual, în această țară. Este vorba despre China, iar autoritățile de aici au decis să introducă această măsură în încercarea de a face față îmbătrânirii populației, cât și slăbiciunii sistemului de pensii.

Vârsta de pensionare va crește în China / foto: Getty Images
Vârsta de pensionare va crește în China / foto: Getty Images

În utlimii 70 de ani, speranța de viață din China s-a dublat, iar astăzi, deja o depășește pe cea din Statele Unite. Mai precis, speranța de viață din această țară a ajuns acum la 78 de ani, în timp ce în 1949, atunci când a avut loc revoluția comunistă, speranța de viață era de numai 36 de ani. Acum, autoritățile din China au decis să crească vârsta de pensionare, de-a lungul următorilor 5 ani.

La acest moment, vârsta de pensionare din China se numără printre cele mai scăzute din lume. Bărbații din această țară se pot pensiona la vârsta de 60 de ani, în timp ce femeile care lucrează în sectorul alb o pot face de la vârsta de 55 de ani. De asemenea, femeile din clasa muncitoare se pot pensiona în China de la vârsta de 50 de ani.

Vârsta de pensionare urmează să crească în China

Săptămâna trecută, în cadrul reuniuni cincinale a Partidului Comunist, cunoscută sub numele de Al Treilea Plenum, s-a decis, printre altele, creșterea vârstei de pensionare din țară.

„În conformitate cu principiul participării voluntare cu o flexibilitate adecvată, vom avansa reforma pentru a crește treptat vârsta legală de pensionare într-un mod prudent și ordonat”, a declarat comitetul central al partidului, potrivt Antena 3 CNN.

La acest moment încă nu s-a specificat cu precizie la ce vârstă de pensionare se dorește să se ajungă. Cu toate acestea, un raport publicat în China la finalul anului 2023, în care se discută  dezvoltarea sistemului de pensii, scrie că se poate ajunge la o vârstă de pensionare de 65 de ani. Acest plan este discutat în China de câțiva ani, în condițiile în care bugetul de pensii al țării se află în scădere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net