La ce trebuie să fim atenți când citim eticheta produselor din magazine. 5 lucruri pe care nu trebuie să le ignorăm

Deja știm cu toții cât de importantă este dieta pentru starea de sănătate a organismului nostru. Din acest motiv, trebuie să citim cu atenție etichetele produselor pe care le cumpărăm, pentru a ști cu precizie ce ajunge în farfuria noastră. Iar Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a explicat ce trebuie să știm atunci când mergem la cumpărături.

Ce trebuie să știm când mergem la cumpărături
Ce trebuie să știm când mergem la cumpărături

Este foarte important să știm cu precizie ce ajunge în farfuriile noastre, iar din acest motiv, atunci când mergem la cumpărături trebuie să citim cu atenție etichetele produselor pe care dorim să le punem în coș. Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, spune că există cinci lucruri pe care trebuie să le știm, pentru a cheltui mai puțin la cumpărături și pentru a cumpăra produse mai sănătoase.

Iar primul dintre acestea este faptul că eticheta produselor trebuie să fie în limba română. În al doilea rând, trebuie să știm faptul că ingredientele din care este compun un anumit produs sunt în ordine descrescătoare. Mai precis, președintele InfoCons spune că dacă, de exemplu, dorim să cumpărăm pateu de ficat iar primul ingredient din listă nu este ficat, trebuie să ne punem semne de întrebare.

Ce trebuie să știm atunci când mergem la cumpărături

„Al treilea lucru de care trebuie să ținem cont este faptul că trebuie să ne uităm la termenul de expirare, dar neapărat coroborat cu punctul 4, cu modul de depozitare. Degeaba cumpărăm un produs în termenul de valabilitate și îl depozităm greșit sau îl utilizăm greșit, pentru că acesta s-ar putea să se strice chiar dacă este în termenul de valabilitate”, spune Sorin Mierlea, potrivit Antena 3 CNN.

Iar ultimul lucru pe care trebuie să îl știm este cât de important este bonul fiscal!

„Al cincilea element foarte important, cerem bonul fiscal. Bonul fiscal este prima măsură de protecție a consumatorilor, înainte de a fi o măsură de fiscalitate. De ce spun asta? Pentru că pe el scrie firma de unde am cumpărat, la ce oră am cumpărat, și ce-am cumpărat.

Ceea ce înseamnă că dacă produsul are o neconformitate, o problemă sau ne este încălcat un drept, avem dovada justificativă să recuperăm măcar daună materială sau morală. Și în al doilea rând, având bonul fiscal, avem premisa de 99,9 la sută că produsul respectiv a intrat dintr-un lanț de trasabilitate”, a mai explicat președintele InfoCons.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net