Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Persoana care a deschis focul a fost ucisă

Fostul preşedinte SUA Donald Trump este în siguranţă, au anunţat Secret Service şi campania sa. Sâmbătă, 13 iulie, Trump a fost împușcat în timpul unui miting electoral în Butler, Pennsylvania. A fost rănit la urechea dreaptă, fiind evacuat de urgență de agenții Secret Service. Spre admirația susținătorilor săi, nu s-a lăsat cuprins de panică și a plecat spre spital cu pumnul ridicat în aer.

Donald Trump a fost împușcat Foto: EPA EFE
Donald Trump a fost împușcat Foto: EPA EFE

Donald Trump a fost împușcat 

Fostul președinte american, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting electoral în Butler, Pennsylvania. Trump a fost rănit la urechea dreaptă, el a fost evacuat de urgență de agenții Secret Service. O persoană din public, aflată în spatele său a murit și alți doi au fost grav răniți. Potrivit, Secret Service, atacatorul, care a tras focurile dintr-o poziție înaltă, a fost împușcat mortal de lunetiștii Serviciilor Secrete. 

Focurile de armă s-au auzit chiar în timp ce Donald Trump își ținea discursul electoral pe scena din Butler, un oraș din statul Pennsylvania. Panica s-a instaurat imediat și în rândul spectatorilor. 

Partea superioară a urechii lui Trump a început să sângereze 

Fostul lider de la Casa Albă a fost imediat înconjurat de agenții Serviciilor Secrete, care erau gata să apere viața lui Trump cu trupurile lor. Imediat ce Trump a fost ridicat de agenți, partea superioară a urechii sale drepte a început să sângereze. Republicanul a salutat mulțimea cu un pumn ridicat în aer în timp ce era coborât de pe scenă. El a fost dus la convoiul de mașini și transportat de urgență la spital. Într-o primă reacție, Secret Service a spus că starea lui Trump este bună. 

Atacatorul lui Donald Trump a fost identificat 

„FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, la 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. Aceasta rămâne o anchetă activă şi în curs de desfăşurare, iar orice persoană care deţine informaţii care ar putea contribui la anchetă este încurajată să trimită fotografii sau înregistrări video online la FBI.gov/butler sau să sune la 1-800-CALL-FBI", se arată în mesajul FBI, potrivit News.ro.

Un martor intervievat de o echipă BBC a explicat că se afla în afara perimetrului şi a văzut un bărbat înarmat cu o puşcă târându-se pe acoperiş la câteva minute după ce Trump şi-a început discursul. El a indicat poliţiei bărbatul înarmat, întrebându-se de ce Trump îşi „L-am arătat poliţiei, am spus Hei, e un tip pe acoperiş cu o puşcă... şi poliţia nu ştia ce se întâmplă".

Ce mesaj a lăsat Donald Trump după externare 

„Vreau să mulţumesc US Secret Service şi tuturor forţelor de ordine pentru răspunsul lor rapid la împuşcăturile care care tocmai a avut loc în Butler, Pennsylvania. Cel mai important, vreau să transmit condoleanţele mele familiei persoanei care a fost ucisă la miting şi, de asemenea, familiei unei alte persoane care a fost grav rănită. Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în ţara noastră. Nu se ştie nimic în acest moment despre atacator, care este acum mort. Am fost împuşcat cu un glonţ care a străpuns partea de sus a urechii mele drepte. Am ştiut imediat că ceva nu era în regulă când am auzit un şuierat, împuşcături şi am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea. Am sângerat mult, aşa că am am realizat atunci ce se întâmpla. DUMNEZEU Binecuvântează AMERICA!", a spus Donald Trump.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net