TikTok a fost amendată cu 345 de milioane de euro, după ce a încălcat legislația UE privind protecția copiilor

Vineri, 15 septembrie, Uniunea Europeană a aplicat o amendă de 345 de milioane de euro rețelei de socializare TikTok, pentru că a încălcat legislația UE privind datele cu caracter personal în ceea ce privește gestionarea conturilor copiilor, cât și pentru faptul că nu a reușit să protejeze conținutul utilizatorilor minori de accesul public.

Aplicația TikTok, amendată de UE cu 345 de milioane de euro / Foto: Pexels
Aplicația TikTok, amendată de UE cu 345 de milioane de euro / Foto: Pexels

Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor (DPC), care reglementează TikTok în întreaga UE și supraveghează activitatea mai multor platforme, a concluzionat în urma unei investigații că aplicația video deținută de chinezi, care a crescut rapid în rândul adolescenților din întreaga lume în ultimii ani, „a comis multiple încălcări ale normelor GDPR” și nu a reușit să protejeze conținutul utilizatorilor minori, astfel încât acesta să nu fie accesat de publicul general. Neregulile vizate se referă la perioada cuprinsă între 31 iulie și 31 decembrie 2020, potrivit Reuters.com.

Reacția celor de la TikTok, după primirea amenzii

În hotărârea sa, autoritățile irlandeze au notat că înregistrarea copiilor pe platformă s-a făcut într-un mod care a definit contul ca fiind public în mod implicit, ceea ce înseamnă că oricine putea vedea conținutul sau comenta pe acesta. În ceea ce privește modul „conexiune de familie”, care permite ca un cont TikTok al unui părinte să fie conectat la contul unui adolescent, compania nu a verificat dacă utilizatorul în cauză era de fapt părintele sau tutorele celui care a înregistrat contul.

Decizia DPC vine după ce, în aprilie, TikTok a fost amendată, de către autoritatea de reglementare a datelor din Marea Britanie, cu 12,7 milioane de lire pentru prelucrarea ilegală a datelor a 1,4 milioane de minori sub 13 ani care foloseau platforma fără acordul părinților.

TikTok „nu este de acord cu decizia, în special cu nivelul amenzii aplicate”: „Cu tot respectul, nu suntem de acord cu decizia, în special cu nivelul amenzii aplicate. Constatările DPC se concentrează pe funcțiile și setările care erau valabile acum trei ani și pe care le-am modificat cu mult înainte ca investigația să înceapă chiar, cum ar fi setarea tuturor conturilor sub 16 ani ca private în mod implicit”, au declarat cei de la TikTok.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net