„Bronzatul cu bere”, noua modă de pe TikTok, pericol pentru sănătate. Avertismentul specialiștilor

Cine nu își dorește un bronz perfect? Noul trend de pe TikTok, „bronzatul cu bere”, a prins contur rapid în rândul tinerilor, mii de fete, cele mai multe adolescente, se filmează înainte şi după aplicarea berii pe piele ca alternativă la autobronzant. Însă, în ciuda faptului că unii sunt în stare de orice posibil, chiar să-și aplice alcool din cap până-n picioare la plajă pentru un bronz frumos, specialiștii avertizează că febra „bronzatului cu bere” este extrem de periculoasă pentru sănătate.

„Bronzatul cu bere”, noua modă de pe TikTok, pericol pentru sănătate / Foto: Colaj Pexels
„Bronzatul cu bere”, noua modă de pe TikTok, pericol pentru sănătate / Foto: Colaj Pexels

Nu este o practică nouă, chiar și înainte multe fete apelau la bere pentru un bronz mai intens și mai rapid, fiind o alternativă mai ieftină chiar şi decât sprayurile şi produsele cosmetice profesionale pentru bronzat, însă acest trend „bronzatul cu bere” a devenit recent viral pe TikTok. Mii de fete, cele mai multe adolescente, se filmează înainte şi după aplicarea berii pe piele ca alternativă la autobronzant.

Aplicația este plină de videoclipuri în care tinerii își expun pielea la soare după ce și-au turnat pe ei sticle de bere, multe dintre ele adunând peste 216.000 de vizualizări pe platforma online. Ce este trist este faptul că mulți alții sunt încurajați să le urmeze exemplul celor pe care-i admiră făcând asta, susținătorii acestui trend afirmând că anumiți compuși, precum zaharurile și acizii din compoziția berii, pot ajuta la intensificarea bronzului și menținerea aspectului tânăr al pielii, datorită antioxidanților.

„Bronzatul cu bere” prezintă serioase riscuri legate de sănătatea pielii.

Ceea ce, potrivit specialiștilor, care resping aceste afirmații, acest lucru prezintă serioase riscuri legate de sănătatea pielii. Ei subliniază și absența unor dovezi științifice care să susțină aceste efecte. În cel mai fericit caz, „bronzatul cu bere” poate cauza arsuri solare și îmbătrânirea prematură a pielii. Însă, folosită în exces, banala bere pe piele poate duce la apariția melanomului, astfel că nu e de mirare că specialiștii atrag atenția asupra acestui trend „nesănătos”.

„În calitate de dermatolog care tratează zilnic pacienți cu cancer de piele, trebuie să trag un semnal de alarmă în privința trendului de pe TikTok de bronzare cu bere. Simpla aplicare a berii pe corp în vederea bronzării accentuate n-are nici o dovadă științifică.

Mai mult, nu asigură nici o protecție împotriva razelor solare, care fac rău pielii. Radiațiile UV sunt cancerigene și contribuie din plin la distrugerea pielii prin arsuri solare, îmbătrânire prematur și un risc crescut de apariție a cancerului de piele, inclusiv a melanomului”, a declarat doctorul Maham Khan, un dermatolog de la Clinica Cadogan din Londra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net