Topul celor mai bizare momente surprinse de mașinile Google Street View

11 ianuarie 2022

Camerele de supraveghere montate pe mașinile de la Google Street View au surprins, de-a lungul timpului, nu doar străzi și locații interesante pentru turiști, ci și scene demne de scenariul unui film.

article img
Google Street View surprinde imagini inedite Sursă foto: Shutterstock

Google Street View continuă să surprindă cele mai bizare momente. De la furturi de mașini, la hoți care intră în casele oamenilor până la bărbați care se plimbă pe stradă la braț cu păpușa gonflabilă, nimic nu scapă privirii agile a Google Street View. 

Recent, polițiștii au prins un mafiot italian după ce l-au văzut pe fugar în Google Street View. Acesta nu este singurul caz în care polițiștii au putut rezolva un caz apelând la imaginile surprinse de Google. 

article img
Sursă foto: Google Earth

În 2010, trei traficanți de heroină au fost prinși în timp ce aruncau droguri la colțul de stradă din Brooklyn, New York. Imaginile au fost surprinse de o mașină Google Street View, iar polițiștii au putut da astfel de urma răufăcătorilor. 

article img
Sursă foto: Google Earth

Chiar și criminalii care își comit crimele în interiorul locuinței au fost prinși de mașinile Street View care patrulează pe străzile din întrega lume. 

În 2011, casa unei femei a fost spartă de doi tâlhari înarmați care au ținut-o sub amenințarea armei în timp ce au furat o sumă importantă de bani din casă. Victima, care a fost atât de traumatizată încât nu a vrut să-și dezvăluie identitatea, a spus că jaful a avut loc în mai mult de o oră!

A fost devastată atunci când oamenii legii i-au comunicat că nu i-au putut identifica pe cei care se făceau responsabili. Dar, lucrurile au luat o turnură neașteptată trei ani mai târziu!

în 2014, o prietenă de-a ei a căutat casa victimei pe Google Street View și a constatat cu stupoare că în imaginile surprinse la data jafului în fața casei se aflau doi indivizi a căror descriere corespundea exact cu cea făcută de către victimă! Polițiștii au fost informați, iar vinovații au fost reținuți! 

article img
Sursă foto: Google Earth

Mașinile inundate în urma ploilor torențiale nu sunt singurul lucru care poate fi observat cu ajutorul Google Street View. S-ar putea să nu asociați Elveția, renumită pentru munții săi înzăpeziți și schi cu plantațiile imense de cannabis, însă fix acest lucru au găsit polițiștii elvețieni datorită Google Street View. Nu mai puțin de 16 oameni au fost arestați, după ce un polițist a observat pe Google strania plantație de cannabis! 

article img
Sursă foto: Google Earth