Ce omagiu i-a adus Google fizicianului Stephen Hawking VIDEO

#Best buys 7 ianuarie 2022

Weekend-ul acesta, compania Google va afi╚Öa pe pagina sa de pornire un desen cu celebrul fizician Stephen Hawking, pentru a comemora ceea ce ar fi fost a 80-a aniversare a acestuia.

image
Ce omagiu i-a adus Google fizicianului Stephen Hawking Foto: Getty

Mai mult dec├ót at├ót, pentru a-l omagia pe Stephen Hawking, compania Google a decis s─â insereze, ├«n clipul de dou─â minute ╚Öi jum─âtate, ╚Öi bine-cunoscuta voce a fizicianului. Ideea companiei vine ├«n contextul ├«n care Hawking ar fi ├«mplinit, la data de 8 ianuarie, v├órsta de 80 de ani. Clipul va ap─ârea live pe motorul de c─âutare Googe ├«n SUA ├«ncep├ónd cu aceast─â sear─â. 

Google, omagiu pentru Stephen Hawking

Vocea fizicianului a fost generat─â de un computer ╚Öi este exact aceea╚Öi pe care o folosea ╚Öi Hawking, compania cer├ónd permisiunea ├«n acest sens. Prin mesajul ales de Google, care este unul de speran╚Ť─â ├«n ceea ce prive╚Öte viitorul, este subliniant─â activitatea din cariera culminant─â a lui Stephen Hawking.

Vocea digital─â a lui Hawking a fost una dintre cele mai recognoscibile caracteristici ale regretatului fizician, care a folosit-o pentru a vorbi dup─â ce ╚Öi-a pierdut propria voce din cauza sclerozei laterale amiotrofice (ALS). De╚Öi voci artificiale mai avansate au fost dezvoltate de-a lungul vie╚Ťii sale, fizicianul a continuat s─â foloseasc─â vocea original─â cu accent american, dup─â ce s-a ata╚Öat de ea de-a lungul anilor de utilizare.

Copiii omului de ╚Ötiin╚Ť─â au aplaudat ini╚Ťiativa Google. ÔÇ×El ar fi considerat important s─â demonsteze c─â nu a permis niciodat─â condi╚Ťiei sale fizice s─â-i limiteze puterea de exprimare ╚Öi nici hot─âr├órea de a avea un impact asupra lumii ├«n care tr─âiaÔÇŁ, au spus, ├«ntr-o declara╚Ťie, copiii lui Hawking, Lucy, Robert ╚Öi Tim Hawking, potrivit The Verge.

ÔÇ×Sper─âm c─â exemplul s─âu ofer─â inspira╚Ťie ╚Öi speran╚Ť─â la nivel global tuturor celor care se confrunt─â cu mari dificult─â╚Ťi ├«n aceste momente dificileÔÇŁ, au mai spus ei. 

Stephen Hawking a murit ├«n 2018, la v├órsta de 76 de ani, dup─â ce a tr─âit cu boala sa timp de peste jum─âtate de secol. Desenul Google care ├«l ilustreaz─â pe fizician a fost creat de directorul artistic Matthew Cruickshank. Google obi╚Önuie╚Öte adesea s─â ├«nglobeze ├«n prima pagin─â a motorului s─âu de c─âutare diverse evenimente notabile, cum ar fi s─ârb─âtorile, zilele na╚Ťionale etc. 

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg