Ce omagiu i-a adus Google fizicianului Stephen Hawking VIDEO

#Best buys
Ultima actualizare:

Weekend-ul acesta, compania Google va afișa pe pagina sa de pornire un desen cu celebrul fizician Stephen Hawking, pentru a comemora ceea ce ar fi fost a 80-a aniversare a acestuia.

Ce omagiu i-a adus Google fizicianului Stephen Hawking  Foto: Getty
Ce omagiu i-a adus Google fizicianului Stephen Hawking Foto: Getty

Mai mult decât atât, pentru a-l omagia pe Stephen Hawking, compania Google a decis să insereze, în clipul de două minute și jumătate, și bine-cunoscuta voce a fizicianului. Ideea companiei vine în contextul în care Hawking ar fi împlinit, la data de 8 ianuarie, vârsta de 80 de ani. Clipul va apărea live pe motorul de căutare Googe în SUA începând cu această seară. 

Google, omagiu pentru Stephen Hawking

Vocea fizicianului a fost generată de un computer și este exact aceeași pe care o folosea și Hawking, compania cerând permisiunea în acest sens. Prin mesajul ales de Google, care este unul de speranță în ceea ce privește viitorul, este subliniantă activitatea din cariera culminantă a lui Stephen Hawking.

Vocea digitală a lui Hawking a fost una dintre cele mai recognoscibile caracteristici ale regretatului fizician, care a folosit-o pentru a vorbi după ce și-a pierdut propria voce din cauza sclerozei laterale amiotrofice (ALS). Deși voci artificiale mai avansate au fost dezvoltate de-a lungul vieții sale, fizicianul a continuat să folosească vocea originală cu accent american, după ce s-a atașat de ea de-a lungul anilor de utilizare.

Copiii omului de știință au aplaudat inițiativa Google. „El ar fi considerat important să demonsteze că nu a permis niciodată condiției sale fizice să-i limiteze puterea de exprimare și nici hotărârea de a avea un impact asupra lumii în care trăia”, au spus, într-o declarație, copiii lui Hawking, Lucy, Robert și Tim Hawking, potrivit The Verge.

Sperăm că exemplul său oferă inspirație și speranță la nivel global tuturor celor care se confruntă cu mari dificultăți în aceste momente dificile”, au mai spus ei. 

Stephen Hawking a murit în 2018, la vârsta de 76 de ani, după ce a trăit cu boala sa timp de peste jumătate de secol. Desenul Google care îl ilustrează pe fizician a fost creat de directorul artistic Matthew Cruickshank. Google obișnuiește adesea să înglobeze în prima pagină a motorului său de căutare diverse evenimente notabile, cum ar fi sărbătorile, zilele naționale etc. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net