Stephen Hawking a murit la 76 de ani

14 martie 2018
simeon stalpnicul png
Stephen Hawkingfoto: Getty

Faimosul fizician Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. El s-a stins în casa sa din Cambridge, miercuri dimineaţa, conform familiei sale.

Cunoscut pentru studiile sale privind relativitatea ┼či g─âurile negre, dar ┼či cartea "O scurt─â istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), Hawking a fost diagnosticat la 22 de ani cu o boal─â neurologic─â rar─â, scleroz─â lateral─â amiotrofic─â, conform bbc.com. Boala l-a l─âsat imobilizat ├«ntr-un scaun cu rotile ┼či dependent de un sintetizator de voce pentru a putea comunica. 

├Äntr-o declara┼úie de pres─â, copiii s─âi, Lucy, Robert ┼či Tim au spus c─â "Suntem profund ├«ndurera┼úi de moarte iubitului nostru tat─â. A fost un mare om de ┼čtiin┼ú─â ┼či un om extraordinat, care a l─âsat o important─â oper─â. A spus o dat─â c─â nu e mare lucru de capul universului dac─â nu e cas─â pentru cei pe care ├«i iube┼čti. O s─â ├«i duce mereu dorul". 

Stephen Hawking a ├«nceput s─â predea la Universitatea Cambridge ├«n 1962. El a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic ├«n 1982 ┼či a fost membru al Academiei de ┼čtiin┼úe americane. 

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
maria dragomiroiu
image png
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg