Stephen Hawking a murit la 76 de ani

Ultima actualizare:

    Stephen Hawkingfoto: Getty
Stephen Hawkingfoto: Getty

Faimosul fizician Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. El s-a stins în casa sa din Cambridge, miercuri dimineaţa, conform familiei sale.

Cunoscut pentru studiile sale privind relativitatea şi găurile negre, dar şi cartea "O scurtă istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), Hawking a fost diagnosticat la 22 de ani cu o boală neurologică rară, scleroză laterală amiotrofică, conform bbc.com. Boala l-a lăsat imobilizat într-un scaun cu rotile şi dependent de un sintetizator de voce pentru a putea comunica. 

Într-o declaraţie de presă, copiii săi, Lucy, Robert şi Tim au spus că "Suntem profund îndureraţi de moarte iubitului nostru tată. A fost un mare om de ştiinţă şi un om extraordinat, care a lăsat o importantă operă. A spus o dată că nu e mare lucru de capul universului dacă nu e casă pentru cei pe care îi iubeşti. O să îi duce mereu dorul". 

Stephen Hawking a început să predea la Universitatea Cambridge în 1962. El a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi a fost membru al Academiei de ştiinţe americane. 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net