Tot mai multe trupe rusești se află la 15km de Ucraina, arată imaginile din satelit

Pe măsură ce tensiunile de la granița ruso-ucraineană continuă să crească, noi imagini din satelit arată intensificări ale activității ale militarilor ruși de la granița Ucrainei.

harta ucraina jpeg

Noile imagini din satelit au arătat o intensificare a activității unităților Federației Ruse la granița ucraineană, pe măsură ce tensiunile dintre cele două state continuă să crească, iar tot mai multe evenimente periculoare au loc în Donețk și Luhanks.

Ucraina, în pericol

Maxar Technologies apreciază că „au fost observate mai multe noi desfăşurări pe teren de echipamente şi trupe blindate la nord-vest de Belgorod şi lângă Soloti şi Valuyki, Rusia”. 

Aceste oraşe se află la aproximativ 35 de kilometri de graniţa dintre Federația Rusă şi Ucraina. Maxar Technologies observă că: „Această nouă activitate reprezintă o schimbare în tiparul desfăşurărilor observate anterior ale grupurilor de luptă (tancuri, transportoare blindate de personal, artilerie şi echipamente de sprijin). Până de curând, cele mai multe dintre dislocările de trupe au fost văzute în primul rând poziţionate la sau aproape de  garnizoanele militare şi zonele de antrenament existente”.

În cadrul imaginilor furnizate de către Maxar Technologies, acesta observă că o bună parte din echipamentele militare au fost desfășurate la estul orașului Valuyki, Rusia, într-un punct foarte sensibil, deoarece acest oraș puternic militarizat se află la doar 15 kilometri de Ucraina.

„Unele echipamente au fost, de asemenea, desfăşurate la est de Valuyki, Rusia, într-un câmp aflat la aproximativ 15 kilometri nord de graniţa cu Ucraina”, a menţionat Maxar.

Pe măsură ce tensiunile dintre Occident și Rusia se înrăutățesc, preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele SUA Joe Biden au acceptat oferta preşedintelui francez Emmanuel Macron de a organiza un summit privind securitatea şi stabilitatea strategică în zona Europeană.

Occidentul a acuzat Rusia că plănuiește o invazie a Ucrainei, deoarece a comasat, conform noilor informații, peste 190.000 de trupe la granița sa cu Ucraina, reprezentând a doua invazie a țării fost-sovietice din 2014. În același timp, răspunzând acuzelor, se pare că Vladimir Putin nu dorește o extindere suplimentară a granițelor NATO spre partea estică a Europei.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net