Traficul aerian a fost paralizat în Marea Britanie. Zeci de mii de pasageri sunt afectați. Ce a cauzat blocajul

Ultima actualizare:

Traficul aerian din Marea Britanie a fost paralizat, provocând mari întârzieri, dar și anulări pentru mii de pasageri. Iată care a fost cauza oficială a problemei.

Oamenii dorm pe jos în aeroport Foto: Observatornews.ro
Oamenii dorm pe jos în aeroport Foto: Observatornews.ro

Haos pe aeroporturi

Azi, avionul care trebuie să plece de pe Aeroportul Otopeni către Londra nu a mai decolat. Ieri, trei aeronave cu destinaţia Marea Britanie au rămas la sol la Bucureşti şi alte trei la Cluj, scrie Observatornews.ro.  

Pentru aeroporturile din Regat, a fost ziua cea mai proastă din ultimii 13 ani. Peste 1.200 de curse au fost anulate, adică 5% din toate zborurile din ţară, după ce o problemă tehnică a afectat sistemele care controlează traficul aerian. 200.000 de oameni au fost afectaţi, iar mulţi dintre ei au fost daţi jos din avioane. Printre ei, sute de turişti englezi din Spania. 

Ni s-a spus că nu decolează niciun zbor momentan şi că, dacă vrem să ne păstrăm biletele, cursa se va efectua săptămâna viitoare. Nu avem nimic de mâncat, nu am primit vouchere de hrană, nimic din partea companiilor. Sunt copii care nu au nici măcar pături", a declarat un pasager blocat în Spania. 

Companiile aeriene au responsabilităţi faţă de pasageri. Dacă sunt blocaţi peste noapte, să le ofere cazare. Să le ofere mâncare şi de băut şi trebuie să se asigure că îi aduc acasă, fie prin compania lor, fie prin alta", a declarat ministrul britanic al Transporturilor. 

NATS a avertizat întârzierile

Serviciul Naţional de Trafic Aerian al Marii Britanii (NATS) a avertizat despre întârzierile şi anulările în întreaga Europă. „Ne confruntăm în prezent cu o problemă tehnică şi am aplicat restricţii de flux de trafic pentru a menţine siguranţa. Inginerii lucrează pentru a găsi şi remedia defecţiunea. (…)

Până când inginerii noştri nu au rezolvat problema, planurile de zbor sunt introduse manual, ceea ce înseamnă că nu le putem procesa la acelaşi volum … Experţii noştri tehnici analizează toate soluţiile posibile pentru a remedia acest lucru cât mai repede posibil”, se afirmă în comunicat, citat de Reuters.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
politiajaf rsapolitianeamt jpeg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net