Haos la granițe. Mii de români sunt întorși acasă de autorități din cauza unui document lipsă

Ultima actualizare:

Pentru aproximativ 2.000 de turiști români, vacanța a luat sfârșit chiar dinainte să înceapă! Acești ghinioniști au fost întorși acasă de către autorități, care au descoperit la graniță că un document important lipsea. O mare parte dintre acești nefericiți au spus că nici măcar nu știau că acest act le este necesar! Află alături de Click! ce trebuie să te asiguri că ai la tine, dacă vrei să pleci în vacanța de vis!

Mii de români au fost întorști din drum / foto: Poliția de Frontieră
Mii de români au fost întorști din drum / foto: Poliția de Frontieră

Probabil că fiecare dintre noi își poate imagina cât de frustrant trebuie să fie să ai totul pregătit pentru o vacanță de vis, să ajungi la graniță, iar acolo autoritățile să îți spună să te întorci înapoi acasă, deoarece îți lipsește un document crucial. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, exact asta li s-a întâmplat celor 2.000 de turiști români cărora vacanța li s-a terminat, chiar de dinainte de a părăsi România. O mare parte dintre aceștia au spus că nici măcar nu știau că acest document le este necesar!

Mai exact, problema a survenit în cazul părinților singuri care au încercat să plece în vacanță alături de copii lor, dar nu au avut procură dată de la celălalt părinte. Fără acest document, autoritățile nu le-au putut oferi permisiunea de a părăsi țara alături de cei mici. Potrivit datelor disponibile, de-a lungul anului trecut, din 6.000 de concedii anulate, un număr uluitor de 5.000 a fost exact din cauza acestui act care lipsea părintelui ce dorea să plece în vacanță.  

Procura este obligatorie dacă doriți să treceți granița

Pe lângă procură, un alt document crucial pentru părinții care doresc să plece în vacanță alături de cei mici este pașaportul. Potrivit legilor în vigoare, minorii care au împlinit deja vârsta de 14 ani, pot călători pe teritoriul Uniunii Europene doar cu buletinul. Însă, în cazul minorilor care nu au împlinit această vârstă, pașaportul este obligatoriu.  

Așa că, dacă doriți să nu aveți probleme la graniță, și să vă bucurați de vacanță, aveți mare grijă să aveți la voi toate actele necesare!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net