Tragedie în Zanzibar! Opt copii și un adult au murit după ce au consumat carne de broască țestoasă

O tragedie fără margini a avut loc pe insula Pemba, din arhipelagul Zanzibar. Opt copii și un adult și-au pierdut viața după ce au mâncat carne de broască țestoasă, iar pe lângă aceștia, autoritățile au anunțat că alte 78 de persoane au fost nevoite să ajungă la spital, din cauza unei intoxicații alimentare puternice.

Victimele au mâncat carne de broască țestoasă / foto: IStock
Victimele au mâncat carne de broască țestoasă / foto: IStock

O tragedie fără margini a lăsat autoritățile din Zanzibar fără cuvinte. În insula Pemba a acestui arhipelag tot mai popular printre turiști, 8 copii și un adult și-au pierdut viața, iar alte 78 de persoane au fost duse de urgență la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Totul s-a datorat carnei de broască țestoasă pe care au consumat-o.

În Zanzibar, acest tip de carne este considerat a fi o adevărată delicatesă, dar, din păcate, nu este deloc lipsită de pericole. Carnea de broască țestoasă provoacă numeroase decese, din cauza chelonitoxismului, un anumit tip de intoxicație alimentară.

Nouă morți în Zanzibar din cauza cărnii de broască țestoasă

Din păcate, se pare că adultul care și-a pierdut viața în cursul serii de vineri era chiar mama unui dintre copiii care decedase mai devreme. Anunțul tragediei a fost făcut de către medicul oficial al districtului Mkoani, dr. Haji Bakari. Potrivit acestuia, carnea de broască țestoasă care a dus la această tragedie teribilă fusese consumată în cursul zilei de marți.

Medicul a mai confirmat faptul că testele de laborator deja au confirmat faptul că victimele consumaseră carnea de broască țestoasă de mare. Din cauza acesteia, 8 copii cât și un adult și-au pierdut viața, iar alte 78 de persoane au fost nevoite să ajungă la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Din păcate, acest incident nu este singura dată când carnea de brăască țestoasă a provocat victime. În noiembrie 2021, șapte persoane, printre care și un copil de numai 3 ani, au murit din cauza acestui tip de carne. Pe lângă aceștia, alte 3 persoane au ajuns la spital, iar incidentul a avut loc tot în Pemba, transmite Digi 24.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net