Cum a pierdut o româncă 500.000 de euro în urma unei înșelătorii. Femeia a crezut că a întâlnit un prinț nigerian

Ultima actualizare:

Din păcate, în zilele noastre, orice link suspicios, ori un apel primit de la un număr ascuns, poate ascunde o înșelătorie care ne poate fura sume importante din conturile bancare. Iar o femeie din Sibiu a pierdut o sumă uriașă, după ce a fost înșelată de către o persoană ce a pretins a fi un prinț nigerian.

A pierdut jumătate de milion de euro / foto: Shutterstock
A pierdut jumătate de milion de euro / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la Digi 24, autoritățile avertizează că foarte multe înșelătorii de acest fel au avut loc în județul Sibiu. Mai precis, în anul 2023, se pare că număru infracțiunilor de acest fel a crescut cu 25%, comparativ cu anul 2022. Iar într-o astfel de capcană a căzut și o femeie din județul Sibiu, care a pierdut 500.000 de euro.

Din păcate, autorităților le este greu să stopeze acest fenomen îngrijorător, deoarece metodele folosite de către escroci sunt din ce în ce mai complexe. De asemenea, polițiștii au nevoie și de ajutorul unor specialiști în IT pentru a putea face dreptate în aceste dosare tot mai comune de-a lungul județului.

A pierdut 500.000 de euro în urma unei înșelătorii

Mai precis, modul în care funcționează această înșelătorie este unul simplu. Atacatorii online fac tot posibilul pentru a convinge o victimă anume să depună sume relativ mici într-un cont. Este vorba despre câteva sute de euro, iar victimelor li se promite că în cel mai scurt timp posibil vor primi o recompensă de 1.000 de euro. Desigur, acest lucru nu se întâmplă niciodată, iar odată ce se ajunge la o sumă de 10.000 de euro, atacatorii spun victimelor că trebuie să plătească și un anumit impozit.

Victimelor li se promite că vor primi înapoi toți banii în doar câteva zile, însă, desigur, atacatorii nu mai returnează nimic, iar atunci când persoana păgubită încearcă să ia legătura cu ei, aceștia nu mai răspund la telefon. Din păcate, într-o schemă de acest fel a căzut și femeia din Sibiu, care a pierdut jumătate de milion de euro în urma aceste escrocherii financiare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net