De ce boală cruntă a suferit Nicolae Ceaușescu. Medicii se temeau că nu mai are mult de trăit

Ultima actualizare:

Deși a trecut atât de mult timp de la căderea regimului comunist din țara noastră, acele vremuri încă ascund nenumărate mistere și controverse, mai ales când vine vorba despre viața personală a lui Nicolae Ceaușescu. Acesta a fost la cârma României vreme de 24 de ani, însă, în ultimii ani din viață, se pare că liderul comunist a suferit de o boală gravă.

Medicii sovietici spuneau că Ceaușescu nu mai avea mult de trăit
Medicii sovietici spuneau că Ceaușescu nu mai avea mult de trăit

Nicolae Ceaușescu avea vârsta de doar 47 de ani, atunci când a fost numit Secretar General al PCR, iar, după cum știm cu toții, sfârșitul acestuia a venit în timpul Revoluției din 1989, în urma căreia atât el cât și soția sa, Elena, au fost executați. Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la shtiu.ro, se pare că liderul comunist nu ar mai fi avut mult de trăit, chiar dacă ar fi supraviețuit, cumva, evenimentelor din 1989.

Din ce se știe astăzi, Nicolae Ceaușescu nu a avut mari probleme de sănătate, de-a lungul anilor în care a fost președinte al României. Desigur, starea sa precisă de sănătate era considerată secret de stat, iar unele voci afirmau că în 1989, acesta suferea de o boală gravă: cancer de prostată.

Nicolae Ceaușescu ar fi avut cancer de prostată

Se pare că președintele american din acea perioadă, Ronald Reagan, chiar ar fi fost informat de către CIA că Nicolae Ceaușescu urma să treacă printr-o operație, din cauza cancerului la prostată. În 1985, un articol din Washington Post menționa, de asemenea, faptul că Ceaușescu s-ar fi confruntat cu această boală.

Fostul ministru de externe din perioada comunistă, Ștefan Andrei, a spus că urina lui Ceaușescu ar fi fost recuperată în urma unei vizite la Moscova, fiind analizată de către medicii sovietici, care erau considerați extrem de pricepuți în acele vremuri. Aceștia ar fi descoperit că liderul comunist nu mai avea mult de trăit și estimau că nu avea să supraviețuiască dincolo de anul 1990.

În cele din urmă, acest lucru nu a mai contat, deoarece Nicolae Ceaușescu a fost executat în decembrie 1989, alături de soția sa, Elena.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net