VIDEO Tragedie aviatică! Un avion Boeing s-a prăbușit cu 133 de persoane la bord

Ultima actualizare:

O aeronavă Boeing 737 cu 133 de persoane la bord s-a prăbușit luni în munți din sudul Chinei, în timp ce se afla într-un zbor din orașul Kunming către Guangzhou, a anunțat Administrația Aviației Civile din China (CAAC).

image

Avionul implicat în tragedie este un avion Boeing 737, iar numărul victimelor nu este momentan cunoscut. Autoritățile s-au alertat de urgență și au pornit spre locul accidentului.

Nu a fost dezvăluită cauza prăbușirii avionului. Aeronavă Boeing 737-800 are o vechime de 6 ani, potrivit Flightradar24 și nu a avut probleme tehnice până acum. 

Citește și Primele imagini cu epava celui mare avion din lume, distrus de ruși în războiul din Ucraina

CAAC a declarat că aeronava a pierdut contactul peste orașul Wuzhou. Avea la bord 123 de pasageri și nouă membri ai echipajului. Presa de stat a declarat mai devreme că la bord se aflau 133 de persoane.

CAAC a activat mecanismul de urgență și a trimis un grup de experți la fața locului”, se arată într-un comunicat, potrivit Daily Mail

🙏🙏🙏🙏 pic.twitter.com/NqCFtX5EcT

— ShanghaiEye🚀official (@ShanghaiEye) March 21, 2022

Zborul a plecat din orașul din sud-vestul Kunming la ora 13:11. (0511 GMT), au fost afișate datele FlightRadar24. Urmărirea zborului s-a încheiat la 2:22 p.m. (0622 GMT) o altitudine de 1.000 de metri cu o viteză de 376 de noduri.

Trebuia să aterizeze la Guangzhou, pe coasta de est, la ora 15:05. (0705 GMT).

Site-ul web al China Eastern Airlines a fost prezentat ulterior în alb și negru, gest adoptat de companiile aeriene ca răspuns la un accident, în semn de respect pentru presupusele victime.

China are unul dintre cele mai performante sisteme de siguranță din industria aviației

Recordul de siguranță al industriei aeriene din China a fost printre cele mai bune din lume în ultimul deceniu.

Citește și S-a aflat cauza prăbușirii avionului și a elicopterului, care a generat moartea a 8 militari

Potrivit Aviation Safety Network, ultimul accident mortal cu jet din China a avut loc în 2010, când 44 din 96 de persoane aflate la bord au murit când un avion regional Embraer E-190 pilotat de Henan Airlines s-a prăbușit la apropierea de aeroportul Yichun, în condiții de vizibilitate redusă.

În 1992, un avion cu reacție China Southern 737-300 care zbura de la Guangzhou la Guilin s-a prăbușit la coborâre, ucigând toate cele 141 de persoane aflate la bord, potrivit Aviation Safety Network.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net