Primele imagini cu epava celui mare avion din lume, distrus de ruși în războiul din Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Primele imagini cu epava celui mai mare avion de marfă din lume, care aparținea Ucrainei, au fost făcute publice pentru prima dată de la distrugerea aeronavei Antonov-225 de către trupele rusești, în timpul războiului declanșat de Vladimir Putin, la 24 februarie.

image

Cel mai mare avion de marfă din lume , Antonov-225, care a aparținut Ucrainei, a fost distrus de atacurile rusești în afara Kievului, în a patra zi de a invazie a trupelor rusești, anunța acum câteva zile, grupul de stat Ukroboronprom al Ucrainei.

Invadatorii ruși au distrus nava amiral a aviației ucrainene, AN-225, de pe aeroportul Antonov din Gostomel, lângă Kiev, a declarat instituția într-un comunicat, duminică. Autoritățile au spus că la momentul invaziei, aeronava era în reparație, așa că nu fost timp pentru a fi mutată din Ucraina.

Primele imagini cu epava celei mai mari aeronave AN-225, din lume, „Mriya”, care înseamnă „vis” în ucraineană, au fost date publicității. 

Aeronava era unică în lume, avea 84 de metri lungme și putea transporta până la 250 de kilograme de marfă la o viteză de până la 528 de metri pe oră. 

Acesta a fost cel mai mare avion din lume, AN-225 „Mriya” ”, a scris duminică ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, pe Twitter.

Poate Rusia ne-a distrus „Mriya”. Dar nu va putea să ne distrugă visul unui stat european puternic, liber și democratic. Vom învinge!” a adăuga el.

Antonov An-225 Mriya the Largest Cargo Plane in History and a Ukrainian Icon, Confirmed destroyed by Russian Ballistic Missile Strike on Hostomel' Airport by Russian State Media. Today is a Sad Day for Aviation. pic.twitter.com/HJaQDojqpL

— OSINTdefender (@sentdefender) March 4, 2022

Restaurarea epavei Mriya ar costa peste 3 miliarde de dolari

Aeroportul Gostomel a cunoscut ciocniri violente de la începutul războiului în Ucraina, declanșat joi de președintele Vladimir Putin.

Armata rusă a spus că vrea să acapareze infrastructura strategică. Producătorul de arme Ukroboronprom a estimat că restaurarea „Mriya” ar costa peste 3 miliarde de dolari și ar putea dura peste cinci ani.

Misiunea noastră este să ne asigurăm că aceste cheltuieli sunt acoperite de Rusia, care a provocat în mod deliberat daune aviației Ucrainei”, a spus grupul. Construit inițial ca parte a programului aeronautic sovietic, AN-225 a întreprins primul zbor în 1988.

După ani în care nu a zburat după căderea Uniunii Sovietice, singura copie existentă a făcut un zbor de probă în 2001 la Gostomel, la aproximativ 7 kilometri de Kiev.

A fost operat de compania ucraineană Antonov Airlines pentru zboruri de marfă și a fost la mare căutare la începutul pandemiei de COVID-19.

„Vom lupta pentru pământul și casa noastră până când vom câștigaȘi după victorie, vom termina cu siguranță noul nostru „Mriya”, care a așteptat asta într-un loc sigur de mulți ani.”, a spus Yuriy Husyev, directorul general al Ukroboronprom.

    Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net