Turista dispărută în Grecia apucase să ceară ajutor. Ce mesaj a transmis către hotelul unde era cazată

Femeia căutată de vineri, pe insula greacă Sikinos, înainte să dispară a transmis un mesaj în care cerea ajutor conducerii hotelului unde era cazată. Proprietarul a spus că femeia i-a trimis un selfie şi un mesaj cu textul "am căzut", scrie adevărul.ro. În aceste zile, în Grecia, temperaturile au urcat la peste 40 de grade Celsius. Cinci turiști au decedat, printre care s-a numărat şi prezentatorul britanic de televiziune Michael Mosley, al cărui trup a fost descoperit pe insula Symi.

Insulă din Grecia Foto: Shutterstock
Insulă din Grecia Foto: Shutterstock

Turista din Grecia a transmis un mesaj: „Am căzut"

Este în desfăşurare o misiune de căutare a femeii, al cărei nume nu a fost dezvăluit de autorităţi. Ea este una dintre cei trei turişti daţi dispăruţi în Grecia, unde alţi cinci au murit luna aceasta pe fondul temperaturilor neobişnuit de ridicate. Ilias Gavanas, proprietarul pensiunii unde femeia era cazată, a declarat pentru Reuters că ultima dată a avut veşti de la ea vineri, când a sunat-o în jurul orei 8:30 după ce a văzut că are un apel pierdut de la aceasta la ora 5:50.

Proprietarul a spus că femeia i-a trimis un selfie şi un mesaj cu textul „Am căzut''. Hotelierul i-a răspuns în franceză şi în engleză cerându-i detalii despre locul în care se află şi spunându-i să sune la Numărul european de urgenţă 112, după care a alertat poliţia şi autorităţile municipale. Temperaturile au urcat la peste 40 de grade Celsius pe teritoriul Greciei la începutul lunii.

„Erau 40 de grade''

Drumeţiile sunt populare în rândul turiştilor care vizitează Sikinos, o insulă în mare parte aridă şi cu puţini locuitori, situată în Marea Egee, a spus Gavanas. „Îi avertizăm să nu iasă pe caniculă, să ne informeze mereu unde se află, să nu rătăcească singuri'', a spus el. „Erau 40 de grade''. Ministerul Turismului a spus că „rămâne vigilent şi colaborează cu alte ministere pentru a asigura buna informare a turiştilor". 

O altă turistă este dată dispărută

O a doua turistă franceză este dată dispărută în Sikinos, iar autorităţile cred că cele două femei au pornit împreună în drumeţie, deşi nu stăteau la acelaşi hotel, a spus poliţia. Un american dat dispărut pe 11 iunie este căutat pe insula Amorgos.

5 turiști și-au pierdut viața

Printre cei cinci turişti care au decedat, s-a numărat şi prezentatorul britanic de televiziune Michael Mosley, al cărui trup a fost descoperit pe insula Symi. Un american de 55 de ani a murit pe insula Mathraki, din Marea Ionică, un turist olandez de 74 de ani a murit pe insula Samos, iar doi excursionişti şi-au pierdut viaţa în Creta.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net