Un animal extrem de rar, urât și orb îi bulversează pe experți. Existența lui rămâne un mister. FOTO
Animalul extrem de rar a fost văzut și fotografiat recent în Australia, în zona rurală. Este de dimensiuni mici, păros și nu are ochi. Dacă inițial s-a crezut că este un pui de cobai abia născut, cercetătorii au ajuns la concluzia că animalul extrem de ciudat și de rar, a cărui exiostență nu este explicată, este o cârtiță, transmite BBC.
Experții nu știu cîte astfel de animale există pe Pământ
O cârtiță păroasă și oarbă extrem de rară a fost observată și fotografiată într-o zona rurală din Australia, iar de atunci experții încearcă să afle cât mai multe despre misterioasa creatură.
Cârtița marsupială nordică, sau kakarratul, trăiește într-una dintre cele mai îndepărtate părți ale națiunii și este atât de evazivă încât autoritățile nici măcar nu știu câte sunt.
Creaturile de mărimea unei palme au părul auriu și mătăsos, nu au ochi, o coadă butucănoasă și membre asemănătoare unor înotătoare.
Observarea cârtițelor marsupiale are loc, de obicei, doar de câteva ori în fiecare deceniu.
Existența lor este un mister
Această cârtiță a fost descoperită de pădurarii Kanyirninpa Jukurrpa Martu – proprietari aborigeni tradiționali care folosesc cunoștințe culturale și locale pentru a-și îngriji pământul – în timp ce lucrau în Marele Deșert de Nisip, care se află la aproximativ 1.500 km de Perth.
Creaturile sunt atât de neobișnuite încât existența lor rămâne un mister pentru cei mai mulți oameni, spune expertul în faună sălbatică din deșert Gareth Catt.
„Cunosc pe cineva care a observat unul, dar nu știa ce este – a crezut că este un pui de cobai”, spune el pentru BBC.
Animalele care sapă trăiesc în dunele de nisip din deșerturile izolate și petrec foarte puțin timp la suprafață.
„Ele aproape că înoată prin nisip, așa că principala tehnică de cercetare pentru ele este săparea de șanțuri și canale pentru a-și căuta găurile.”
Se știu foarte puține lucruri despre această creatură criptică, motiv pentru care această observare – a doua în șase luni – este atât de interesantă.