Un nou cutremur a lovit Turcia. Au fost deja 120 de replici de la seismul devastator de luni, 6 februarie

Ultima actualizare:

Un nou cutremur a lovit Turcia. Marți, 7 februarie, Serviciul Geologic al Statelor Unite a raportat că un seism de 5,4 pe scara Richter.

Un nou cutremur a lovit Turcia
Un nou cutremur a lovit Turcia

Până acum, cutremurul de magnitudine 7,8 care a lovit Turcia și nordul Siriei a avut cel puțin 120 de replici, scrie Time. La nouă ore distanță, un alt seism de magnitudine 7,5 a avut loc în aceeași zonă.

Din păcate, drama continuă pentru mii de oameni afectați de această tragedie. Marți, 7 februarie, o nouă replică a lovit Turcia. Seismul de astăzi a avut 5,7 grade pe scara Richter.

Vezi și: De ce a murit Toma Caragiu la cutremurul din 1977. Greșeala fatală pe care a făcut-o marele actor

Au murit peste 4.000 de persoane

Până acum, după tragedia de luni, 6 februarie, bilanțul oamenilor morți se ridică la peste 4.372. De asemenea, peste 5.000 de clădiri s-au prăbușit. 

NATO, Uniunea Europeană și 45 de țări au anunțat că sunt dispuse să sară în ajutorul Turciei. Aproximativ 9.000 de persoane participă la salvarea oamenilor prinși sub dărâmături, a precizat președintele Turciei. 

Citește și: Miracol după cutremurul din Turcia. Cum a fost salvat un copil dintr-o clădire prăbușită / Video

Un nou cutremur s-a produs în România

După ce luni, 6 februarie, au avut loc cinci seisme, țara noastră a avut parte de un un nou cutremur în zona Vrancea, marți, la ora 10:51. Cutremurul de astăzi a avut magnitudine 3,5 pe scara Richter, potrivit INFP.

Primul cutremur din această săptămână a venit la doar câteva minute după cel care a devastat Turcia. Seismul din țara noastră a avut o magnitudine de 4,6 pe scara Richter.

România a răspuns apelului de sprijin venit din partea Turciei și a trimis o echipă formată din 58 de persoane. 

„Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia, țara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută.

Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfășurarea acestei misiuni de sprijin”, a informat IGSU.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net