Un nou cutremur zguduie Turcia! Specialiștii se tem de ce e mai rău

Un nou cutremur zguduie Turcia! Seismul a avut loc în această dimineață la ora 09:00 și s-a resimțit în provincia Adana. Locuitorii trăiesc în frică continuă și nu știu când acest coșmar se va încheia! Ce magnitudine a avut seismul, aflați chiar acum!

Cutremur - seismograf - FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cutremurul a înregistrat o magnitudine de 4,0 pe scara Richter și a avut loc la o adâncime de 10 km și s-a resimțit în zona central-sudică a Turciei. Acest seism, însă a fost parcă prevestit de alte două mai mici ce au avut magnitudini cuprinse între 2,0 și 3,6 pe scara Richter.

Aceste două cutremure au fost simțite de locuitorii din vestul, sudul, cât și în centrul țării. Cu toate acestea, țara pare că este îndelung atinsă de seisme, iar oamenii trăiesc în teroare continuă și cu teama că oricând tragedia din data de 6 februarie se poate repeta oricând. Dovadă stau cutremurele din ultima perioadă care nu contenesc. La ora 04:00 provincia Bolu, din vestul Turciei, a fost atinsă de un cutremur de 3,6 pe scara Richter, de data aceasta în vestul țării, în provincia turcească Bolu. Asta după ce, în miez de noapte locuitorii din provincia Kahramanmaraș au fost panicați de un seism cu magnitudinea de 4,1 pe scara Richter, înregistrat la o adâncime de 10 kilometri. 

Noi cutremure în Turcia FOTO Profimedia

Populația este tot mai înfiorată

Conform BBC, cele două cutremure puternice din sudul Turciei, care au făcut aproape 50.000 de victime, au adus cu ele un sentiment constant de teroare în rândul locuitorilor din cel mai mare oraș al Turciei. Cu o populație de 15 milioane de locuitori, Istanbul se află pe falia Anatoliană de Nord, iar experții vin cu previziuni sumbre: un nou cutremur major va avea loc înainte de 2030.

Aproximativ 70% din clădirile orașului au fost construite înainte de modificarea normelor care au impus standarde de construcție mai stricte în 1999, fiind astfel considerate nesigure. Cu doar trei luni în urmă, un studiu a declarat că un cutremur ar putea ucide până la 90.000 de persoane. Acum, a început cursa pentru ca orașul să fie pregătit.

De la cutremurele din sudul țării, au fost depuse peste 100.000 de noi cereri la municipalitatea din Istanbul pentru verificarea siguranței clădirilor. Lista de așteptare, însă crește la luni de zile, pe zi ce trece.

Primarul orașului, Ekrem Imamoglu, a promis mai multă pregătire pentru echipele de salvare și pregătirea unor adăposturi temporare care ar putea găzdui până la 4,5 milioane de persoane în urma unui cutremur. Dar mulți se tem că acest lucru nu este suficient, potrivit aceleași surse.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net