Un pește veninos a invadat Marea Mediteranană. O tavernă din Grecia deja l-a introdus în meniu
Efectele schimbărilor climatice deja devin tot mai greu de ignorat, iar datorită temperaturilor tot mai ridicate ale apei Mării Mediterană, un pește veninos a început să își facă apariția în această zonă a lumii. Însă, o tavernă din Grecia a decis să introducă faimosul pește-leu în meniu!

Marea Mediteraneană devine tot mai caldă, iar un pește originar din Asia de Sud-Est a început să își facă apariția în apele din această parte a lumii. Peștele-leu a apărut pentru prima dată în Marea Mediteraneană în urmă cu un deceniu, când a pătruns în aceste ape prin Canalul Suez.
Acum, el este o prezență tot mai comună în apele Greciei și ale Libanului, iar potrivit adevarul.ro, habitatul acestui pește se va extinde și va ajunge până în Spania. Acest pește are spini veninoși și se hrănește cu creveți, crabi sau chiar și cu pești mai mici. O femelă poate depune chiar și două milioane de ouă în fiecare an.
Un pește veninos devine tot mai comun în Marea Mediterană
„Vor perturba masiv ecosistemul. Este cel mai rapid pește invadator din lume”, a explicat biologul marin la Universitatea Plymouth, Jason Hall-Spencer, conform sursei citate. Deja sunt organizate concursuri de vânătoare pentru a încerca să încetinească răspândirea acestui pește, iar ecologiștii încearcă să încurajeze consumul acestuia în dietă.
Potrivit experților, peștele-leu are un gust delicios atunci când este gătit, iar în Grecia, această specie deja începe să își facă loc în dieta locală.
Peștele-leu a apărut în meniurile tavernelor din Grecia
Din păcate, pescarii care prind tot mai multe exemplare din această specie le aruncă în mare, deoarece nu există cerere pentru peștele-leu. Chiar și în tavernele unde specia a fost introdusă în meniu, nimeni nu a comandat-o, până acum.
„Oamenii au nevoie de timp să se familiarizeze cu ideea. Aici, oamenii caută mâncarea tradițională — caracatiță, calamari”, a explicat Chris Berdoussis, bucătar și proprietar al unui restaurant care ar urma să introducă peștele-leu în meniu. Deși autoritățile încearcă să încurajeze consumul acestui tip de pește în Grecia, populația nu a fost interesată, până acum, de gustul acestuia.


































