Un supervulcan de lângă Napoli bagă spaima în specialiști! Anul acesta au fost 3.400 de cutremure în zonă

Un supervulcan înspăimântă populația din Italia, cât și din restul Europei! Se pare că această amenințare serioasă se află în Campi Flegrei (Câmpiile Flegreene), o zonă cu o intensă activitate seismică, aflată la 200 de kilometri sub Golful Napoli. Doar în acest an au fost 3.400 de cutremure în această zonă.

Supervulcanul poate provoca daune uriașe / foto: Shutterstock
Supervulcanul poate provoca daune uriașe / foto: Shutterstock

Consecințele pe care le poate avea erupția acestui supervulcan sunt unele extrem de severe, nu doar pentru Italia, ci și pentru restul Europei și nordul Africii, în general! Se pare că această amenințare serioasă se află în Campi Flegrei (Câmpiile Flegreene), o zonă cu o intensă activitate seismică, aflată la 200 de kilometri sub Golful Napoli. Doar în acest an au fost 3.400 de cutremure în această zonă, potrivit celor de la adevarul.ro.

Chiar în vecinătatea epicentrului acestui supervulcan trăiesc nu mai puțin de 800.000 de oameni, dintre care undeva în jur de 500.000 sunt chiar în „zona roșie”, care ar suferi efectele cele mai teribile, în cazul unei erupții.

Iar acestor numere li se alătură și cei 3 milioane de oameni din orașul Napoli, care se află chiar la marginea estică a calderei supervulcanului. Aria expusă celui mai mare pericol cuprinde undeva în jur de 18 orașe, cât și mai multe sate, vile, cât și un nou spital, aflat în construcție.

Supervulcanul care provoacă teamă în Italia

Ultima erupție a supervulcanului din Campi Flegrei a avut loc cu secole în urmă în anul 1538, când a creat un nou munte în golf. Experții din Italia atenționează că activitatea seismică din zonă s-a accentuat din 2022, existând teama că supervulcanul va redeveni activ.

„Ceea ce ne așteptăm depinde de dacă solul continuă să se ridice. Dacă va continua să se miște la rata actuală, ne așteptăm ca numărul de cutremure mici pe zi să fluctueze de la doar câteva săptămânal, la câteva sute de evenimente, așa cum s-a întâmplat la mijlocul lunii august și la sfârșitul lunii septembrie”, a spus Christopher Kilburn, profesor de vulcanologie la University College London.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Depay Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
oras pixabay jpg
coada soricelului
Printesa diana bijuterii Profimedia jpg
cos gunoi adobe jpg
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net