Un virus ar provoca hepatit─â sever─â la copii. Ce au descoperit medicii din SUA

Autorit─â╚Ťile sanitare din SUA cred c─â un virus ar putea fi ├«n spatele misterioaselor cazuri de hepatit─â care au fost descoperite ├«n ultimele s─âpt─âm├óni ├«n mai multe loca╚Ťii de pe glob.

mana copil spital jpeg
CDC a analizat 9 cazuri de hepatit─â sever─â din SUA

Centrul pentru Controlul ┼či Prevenirea Bolilor (CDC), principala agen┼úie federal─â de s─ân─âtate public─â din SUA, a transmis c─â un adenovirus ÔÇ×tip 41ÔÇŁ ar putea catalizatorul acestor inflama╚Ťii hepatice severe.

ÔÇ×├Än acest moment credem c─â un adenovirus ar putea fi cauza acestor cazuri, ├«ns─â ┼či al┼úi factori de mediu sunt ├«nc─â cerceta┼úi", a comunicat Centrul pentru Controlul ┼či Prevenirea Bolilor, conform AFP.

Agen╚Ťia a transmis c─â adenovirusul ÔÇ×tip 41" era cunoscut p├ón─â ├«n prezent pentru provocarea unor gastroenterite puternice, dar nu cauza hepatit─â la copiii s─ân─âto╚Öi.

Ce simptome au observat medicii americani

Au fost studiate ├«n detaliu nou─â cazuri identificate ├«n Alabama ├«ntre octombrie 2021 ╚Öi februarie 2022. Doi copii au avut nevoie de transplant de ficat. ├Än toate cazurile a fost identificat adenovirusul de tip 41

Majoritatea copiilor au prezentat v─ârs─âturi ╚Öi diaree, iar unii au prezentat simptome respiratorii. Pacien╚Ťii aveau v├órste cuprinse ├«ntre aproximativ un an ╚Öi ╚Öase ani ╚Öi to╚Ťi erau s─ân─âto╚Öi.

Vezi ╚Öi Cum a debutat boala ├«n cazul feti╚Ťei cu hepatit─â sever─â. Mesajul p─ârin╚Ťilor

Din fericire, cei 9 copii au ├«n prezent o stare de s─ân─âtate bun─â, a transmis Centrul pentru Controlul ┼či Prevenirea Bolilor din SUA.

ÔÇ×To╚Ťi pacien╚Ťii s-au vindecat sau sunt pe cale s─â se se vindece, incluz├ónd cei doi copii care au avut nevoie de transplant de ficatÔÇŁ, a raportat CDC, conform AFP.

Cum se transmit adenovirusurile?

S─âpt─âm├óna trecut─â, CDC a emis o alert─â de s─ân─âtate c─âtre medicii din Statele Unite ale Americii. Ace╚Ötia au fost sf─âtui╚Ťi s─â raporteze autorit─â┼úilor cazurile suspecte de hepatit─â de origine necunoscut─â.

Cite╚Öte ╚Öi Hepatita misterioas─â la copii, ╚Öi ├«n Rom├ónia! Ce simptome trebuie s─â v─â alarmeze

Au fost descoperite peste 170 de ├«mboln─âviri misterioase ├«n ultimele s─âpt─âm├óni. Rom├ónia a raportat trei ├«n ultimele zile, incluz├ónd cel al feti╚Ťei care a avut nevoie de transplant de ficat. Copila a fost depistat─â, ulterior, cu boala Wilson. Recent, alte cazuri i-au speriat pe exper╚Ťii sanitari de peste ocean. Oficialii din domeniul s─ân─ât─â╚Ťii din Wisconsin au declarat s─âpt─âm├óna aceasta c─â analizeaz─â patru posibile cazuri la copii, inclusiv un deces.

Adenovirusurile se transmit prin diverse metode, cele mai obi╚Önuite fiind: contactul apropiat, tuse, str─ânut sau atingerea unei suprafe╚Ťe infectate. Cea mai simpl─â metod─â de prevenire este sp─âlatul pe m├óini regulat.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

dani otil gabriela prisacariu
FotoJet (5) jpg
Romani┼úa Iovan ┼či Iulian Gogan jpeg
romanca rechin 1 png
andreea banica
FotoJet jpg
romanca rechin 2 png
iolanda anamaria babau jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
hurghada rechini JPG
iolanda anamaria babau jpg
calendar ortodox 2021 9 iulie sfantul sfintit mucenic pangratie episcopul taorminei png
whatsapp down 799948 jpeg
FotoJet (5) jpg