Un virus ar provoca hepatită severă la copii. Ce au descoperit medicii din SUA

Ultima actualizare:

Autoritățile sanitare din SUA cred că un virus ar putea fi în spatele misterioaselor cazuri de hepatită care au fost descoperite în ultimele săptămâni în mai multe locații de pe glob.

CDC a analizat 9 cazuri de hepatită severă din SUA
CDC a analizat 9 cazuri de hepatită severă din SUA

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA, a transmis că un adenovirus „tip 41” ar putea catalizatorul acestor inflamații hepatice severe.

„În acest moment credem că un adenovirus ar putea fi cauza acestor cazuri, însă şi alţi factori de mediu sunt încă cercetaţi", a comunicat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, conform AFP.

Agenția a transmis că adenovirusul „tip 41" era cunoscut până în prezent pentru provocarea unor gastroenterite puternice, dar nu cauza hepatită la copiii sănătoși.

Ce simptome au observat medicii americani

Au fost studiate în detaliu nouă cazuri identificate în Alabama între octombrie 2021 și februarie 2022. Doi copii au avut nevoie de transplant de ficat. În toate cazurile a fost identificat adenovirusul de tip 41

Majoritatea copiilor au prezentat vărsături și diaree, iar unii au prezentat simptome respiratorii. Pacienții aveau vârste cuprinse între aproximativ un an și șase ani și toți erau sănătoși.

Vezi și Cum a debutat boala în cazul fetiței cu hepatită severă. Mesajul părinților

Din fericire, cei 9 copii au în prezent o stare de sănătate bună, a transmis Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

„Toți pacienții s-au vindecat sau sunt pe cale să se se vindece, incluzând cei doi copii care au avut nevoie de transplant de ficat”, a raportat CDC, conform AFP.

Cum se transmit adenovirusurile?

Săptămâna trecută, CDC a emis o alertă de sănătate către medicii din Statele Unite ale Americii. Aceștia au fost sfătuiți să raporteze autorităţilor cazurile suspecte de hepatită de origine necunoscută.

Citește și Hepatita misterioasă la copii, și în România! Ce simptome trebuie să vă alarmeze

Au fost descoperite peste 170 de îmbolnăviri misterioase în ultimele săptămâni. România a raportat trei în ultimele zile, incluzând cel al fetiței care a avut nevoie de transplant de ficat. Copila a fost depistată, ulterior, cu boala Wilson. Recent, alte cazuri i-au speriat pe experții sanitari de peste ocean. Oficialii din domeniul sănătății din Wisconsin au declarat săptămâna aceasta că analizează patru posibile cazuri la copii, inclusiv un deces.

Adenovirusurile se transmit prin diverse metode, cele mai obișnuite fiind: contactul apropiat, tuse, strănut sau atingerea unei suprafețe infectate. Cea mai simplă metodă de prevenire este spălatul pe mâini regulat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net