Cum a debutat boala în cazul fetiței cu hepatită severă. Mesajul părinților

Părinții fetiței cu hepatită severă au povestit sâmbătă, înainte ca micuța să primească un transplant de ficat, despre modul parșiv prin care o boală misterioasă a pus în pericol viața unui copil nevinovat în vârstă de doar cinci ani.

Părinții fetiței cu hepatită severă. Foto: captură Digi24
Părinții fetiței cu hepatită severă. Foto: captură Digi24

Părinții fetiței cu hepatită severă: „O singură persoană în România are boala”

După mai multe zile de incertitudine și analize minuțioase, medicii au descoperit că problemele fetiței cu hepatită au fost cauzate de o boală rară. Micuța are o afecțiune genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficienţă hepatică şi leziuni multiple la nivelul altor organe. 

Citește și Încă două cazuri suspecte de hepatită misterioasă în România

Fetița cu insuficiență hepatică va primi un transplant la Institutul clinic Fundeni în această după-amiază. Înainte de intervenție, părinții au povestit pentru Digi24 cum a debutat boala.

„Dintr-odată. A prezentat dureri abdominale, urina mai închisă la culoare, a vomat o dată acasă. Când am ajuns la spital, în apropiere de orașul nostru, ni s-a spus că are hepatita A, a zis că o să treacă repede, se tratează, nu e nimic grav. Majoritatea copiilor o fac la vârsta asta”, a declarat mama fetiței.

PĂRINȚII AU AFLAT CĂ MICUȚA SUFERĂ DE BOALA WILSON

Din păcate, copila a fost diagnosticată greșit, iar starea ei de sănătate s-a agravat. Ulterior, părinții au fost anunțați că fata lor suferă de boala Wilson și că va avea nevoie de operație.

„Nu a răspuns la tratament, starea ei s-a mai agravat pe parcurs. De ieri am aflat că are boala Wilson, nu știam. A zis că e ceva genetic, nu știm dacă noi o avem, urmează să ne testăm. Este foarte greu, este dureros, știind că copilul tău urmează să fie operat, și nu e o operație ușoară, este foarte grea”, a povestit mama micuței de doar 5 ani.

Citește și Adrian Marinescu, explicații privind cazul fetiței cu hepatită severă. Cât de îngrijorați ar trebui să fie părinții.

Fetiţa cu hepatită este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienţilor cu insuficienţă hepatică, având şi alte comorbidităţi, preciza vineri, 29 aprilie, Ministerul Sănătății. Din fericire, s-a găsit un donator pentru copilă, iar părinții i-au mulțumit familiei acestuia „pentru că au făcut un lucru extraordinar”. 

„O singură persoană în România are boala și aceea e fetița noastră. Sperăm să trecem cu bine peste, ne rugăm în fiecare zi pentru fetița noastră. Le mulțumim din suflet părinților donatorului care au făcut un lucru extraordinar. Au salvat mai multe vieți, nu doar viața fetiței noastre”, a transmis tatăl fetiței.

Alte două cazuri de hepatită severă au fost depistate în România. Este vorba despre un băiat de 16 ani şi o fată de 10 ani, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net