Medicii avertizează: «Hepatita poate duce la complicaţii severe»

Ultima actualizare:

Îngrijorarea a revenit printre oameni, după ce o epidemie de hepatită acută la copii a provocat moarte unui minor. De asemenea, alți 10 au necesitat transplant de ficat, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a vorbit atât despre simptomele hepatitei, cât și despre necesitatea tratării la timp a bolii.

Florin Roșu. Arhiva
Florin Roșu. Arhiva

Medicul Florin Roșu a declarat că simptomele și semnele hepatitei virale acute rezultă din afectarea ficatului. Acesta a mai adăugat că ele sunt similiare indiferent de virusul hepatic responsabil, conform adevarul.ro.

Care sunt simptomele hepatitei

Citește și Ei sunt «bancherii» care ajută săracii. Ce este ”Banca pentru Alimente” şi ce produse distribuie

Medicul a mai declarat că pacienții pot prezenta simptome asemănătoare gripei, iar potrivit lui Florin Roșu putem avea greață, dureri abdominale, febra, dureri articulare, dar și o îngălbenire a pielii și ochilor.

  „Orice pacient care prezintă simptomele bolii trebuie să se prezinte la spital pentru investigaţii clinico-biologice suplimentare şi iniţierea tratamentului de specialitate. Dat fiind faptul că hepatita netratată corespunzător şi neglijată poate duce la complicaţii severe, este de preferat ca părinţii să nu intre în panică şi să se prezinte cu copiii la spital încă de la debutul bolii", a mai declarat medicul Florin Roşu.

Ce este hepatita

Medicul a descris hepatita ca o inflamație a ficatului ce rezultă din cauze infecțioase, dar și noninfecțioase.

  „Agenţii infecţioşi care provoacă hepatită includ viruşi şi paraziţi. Cauzele noninfecţioase includ anumite medicamente şi agenţi toxici. În unele cazuri, hepatita poate rezulta dintr-o reacţie autoimună dirijată împotriva celulelor hepatice ale corpului", a completat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului a ținut să precizeze un lucru esențial - prevenția. Acesta a declarat că este importantă spălarea mâinilor, legumelor şi fructelor şi depozitarea gunoiului în locurile special amenajate. 

  Un caz de hepatită de origine necunoscută la copii a fost confirmat în România, potrivit OMS. Ministerul Sănătăţii a precizat că pacientul din România este o fetiţă de 5 ani, internată în spital din 4 aprilie.

Cel puţin 169 de cazuri au fost raportate până acum, în 12 ţări.

Citește și Încă două cazuri suspecte de hepatită misterioasă, în România. Recomandări pentru părinți

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net