Noi tratamente pentru hepatita C, asigurate de CNAS din februarie

Veste bun─â pentru pacien┼úii cu diverse forme de hepatita C ┼či ciroz─â hepatic─â cu virus C.  ├Äncep├ónd cu luna februarie 2022, tratamentul este asigurat ├«n urma unor contracte ├«ncheiate de Casa Na┼úional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate.

femeie care ia pastile jpeg

Potrivit unui comunicat transmis de CNAS, pe l├óng─â tratamentele genotip specifice, pacien╚Ťii au acces ╚Öi la dou─â molecule pangenotipice specifice introduse  ├«n Lista de medicamente compensate ╚Öi gratuite  cu data de 1 februarie 2022.

Tratamentul pacien╚Ťilor adul╚Ťi este asigurat de medici din specialitatea gastroenterologie ╚Öi boli infec╚Ťioase, afla╚Ťi ├«n rela╚Ťie contractual─â cu casele de asigur─âri din 16 jude╚Ťe (Arad, Bac─âu, Bra╚Öov, Bucure╚Öti, Cluj, Constan╚Ťa, Dolj, Gala╚Ťi, Ia╚Öi, Bihor, Arge╚Ö, V├ólcea, Sibiu, Suceava, Mure╚Ö, Timi╚Ö) ╚Öi CAS AOPSNAJ.

Pentru adolescen╚Ťi cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 12 ╚Öi 18 ani tratamentul este asigurat de medici din specialitatea gastroenterologie pediatric─â ╚Öi boli infec╚Ťioase, afla╚Ťi ├«n rela╚Ťie contractual─â cu casele de asigur─âri de s─ân─âtate din 11 jude╚Ťe (Bucure╚Öti, Bihor, Bra╚Öov, Cluj, Constan╚Ťa, Dolj, Gala╚Ťi, Ia╚Öi, Mure╚Ö, Sibiu, Timi╚Ö) ╚Öi CAS AOPSNAJ.

Medicamentele se elibereaz─â indiferent de casa de asigur─âri de s─ân─âtate ├«n eviden╚Ťa c─âreia se afl─â asiguratul, cu condi╚Ťia ca furnizorul de medicamente s─â fie ├«n contract cu aceea╚Öi cas─â de asigur─âri de s─ân─âtate cu care se afl─â ├«n rela┼úii contractuale ╚Öi medicul care a emis prescrip╚Ťia medical─â.

Evaluarea rezultatului medical pentru pacien╚Ťii ├«nrola╚Ťi ├«n tratamentul cu antivirale cu ac╚Ťiune direct─â se va realiza exclusiv de medicul curant al pacientului, informa╚Ťiile urm├ónd a fi procesate ├«n PIAS de casa de asigur─âri de s─ân─âtate prin care se deruleaz─â contractul cost-volum-rezultat ╚Öi cu care se afl─â ├«n rela╚Ťii contractuale medicul curant al pacientului.

Reamintim c─â ├«ncep├ónd cu luna iulie 2021, exist─â ├«n derulare ╚Öi un contract de tip cost-volum-rezultat, ├«n cadrul c─âruia pot beneficia de tratament pacien╚Ťii adul╚Ťi f─âr─â ciroz─â hepatic─â sau cu ciroz─â hepatic─â compensat─â, care ├«n urma tratamentelor anterioare cu AAD (medicamente cu ac╚Ťiune antiviral─â direct─â) nu au ob╚Ťinut r─âspuns terapeutic.

Sunt terapii f─âr─â interferon

ÔÇ×Din fericire, studiile au demonstrat c─â  terapiile f─âr─â interferon pot vindeca hepatita C, care reprezint─â o problem─â de s─ân─âtate public─â.  Facem ├«nc─â un pas ├«n ├«ndeplinirea indicatorilor necesari pentru respectarea angajamentului Rom├óniei fa╚Ť─â de organismele interna╚Ťionale, de eradicare a  infec╚Ťiei cu virus hepatic C p├ón─â ├«n anul 2030ÔÇŁ, a declarat Adela Cojan, pre╚Öedintele interimar al  CNAS.

Pe site-ul CNAS sunt afi╚Öate, at├ót pentru asigura╚Ťi, c├ót ╚Öi pentru medicii curan╚Ťi, toate informa╚Ťiile referitoare la includerea ├«n tratament a pacien╚Ťilor eligibili.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

image png
carmen tanase jpeg
card ajutor jpg
image png
mircea solcanu2 png
12 linda evangelista main jpg jpeg
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
giani vladimir 25713800 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg
canicula bucuresti puncte de ajutor  (3) JPG
iohannis erdogan 2 jpg
orban zelenski jpg