Va fi haos pe marile aeroporturi europene. Cum se schimbă controalele biometrice și de ce marile țări se opun

Ultima actualizare:

Marile capitale europene speră să obțină o amânare de la Bruxelles în ce privește noile controale biometrice și spun că sunt nepregătite. Ca urmare, prevăd un adevărat haos pe aeroporturi dacă noile reguli vor intra în vigoare la data stabilită, 10 noiembrie.

Sistemul nu a fost testat, dar a fost programat

Mai multe țări europene nu sunt pregătite pentru noul sistem de intrare/ieșire din UE, care va fi implementat de pe 10 noiembrie, și solicită o amânare. Marile capitale din UE cer regândirea controalelor biometrice la frontiere pentru a evita probleme grave pentru călători.

control aeroport jpg

Companiile aeriene avertizează că pasagerii se vor confrunta cu ”perturbări pe scară largă”. Sistemul, încă netestat, este programat să intre în funcţiune în următoarele 6 săptămâni.

Noul sistem de intrare/ieșire (EES) al Uniunii Europene ar trebui să devină operațional pe 10 noiembrie 2024.

Mai multe țări se opun, companiile aeriene avertizează că va fi haos

Germania, Franța și Olanda vor amânarea implementării controalelor biometrice, deoarece sistemul informatic principal nu va face față acestei modificări, și au informat Comisia Europeană că nu sunt pregătite pentru introducerea acestora.

Un purtător de cuvânt al CE a declarat că Germania, Franța și Olanda, care găzduiesc 40% din traficul de călători afectat de EES, ”nu au putut – și încă nu pot – să implementeze testele finale și obligatorii la nivel național”, transmite Financial Times.

Reprezentanții companiilor aeriene şi ai marilor aeroporturi au reacționat și avertizează că va fi un „haos” pentru călători în cazul în care sistemul netestat va intra în funcţiune în şase săptămâni, scrie FT. 

„Sistemul de intrare-ieşire”, sau EES, va impune tuturor cetăţenilor din afara UE, inclusiv vizitatorilor britanici, să stea la coadă la biroul de imigrare al aeroportului pentru a-şi înregistra datele personale, inclusiv amprentele digitale şi imaginile faciale, atunci când vizitează pentru prima dată blocul comunitar.

Comisia Europeană a declarat pentru Financial Times că, deşi lucrează pentru a lansa controalele la frontieră „aşa cum este prevăzut”, implementarea sistemului este o „operaţiune complexă şi nu pot fi excluse complet întârzierile”.

Organismele profesionale care reprezintă companiile aeriene şi aeroporturile din Europa au declarat că pasagerii s-ar putea confrunta cu „perturbări generalizate” din cauza procedurilor de frontieră semnificativ mai lungi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, 28 septembrie, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ploaie romania jpg
lucrari valea oltului jpg
ion iliescu inquam photos jpg
doliu 4 e1705263902166 0 t jpg
Inundatii Slobozia Conachi  Foto Inquam Photos   George Calin (6) jpg
Masina de spalat rufe jpg
garcia calavera blog jpg
fructe uscate 600x400 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net