Vestea zilei în sportul mondial. O mare tenismenă a scăpat de cancer

Ultima actualizare:

Câștigătoare a 18 titluri de Grand Slam, Martina Navratilova a oferit vestea zilei în sportul mondial. Fosta mare tenismentă a scăpat de cancer.

Martina Navratilova a scăpat de cancer. Foto: arhiva
Martina Navratilova a scăpat de cancer. Foto: arhiva

Tenismena Martina Navratilova avea cancer la gât și la sân

Fosta legendă a tenisului mondial, Navratilova (66 de ani) a anunțat că boala de care suferea a intrat în remisie. Ea fusese diagnosticată la începutul anului cu cancer la gât și la sân. Se pare că acum, fosta mare sportivă se simte bine. 

Din câte se știe, nu mai am cancer. Ar trebui să pot pleca”, a declarat legendara tenismenă Martina Navratilova, într-un interviu acordat lui Piers Morgan la TalkTV, citat de către The Guardian.

Ce a făcut-o pe fosta sportivă să meargă la medic

Martina Navratilova, câștigătoare a 167 de turnee de-a lungul carierei, a povestit prin ce a trecut după ce a primit o veste terifiantă. La începutul anului, medicul i-a spus are cancer la gât și la sân. Verdictul medicului a fost și mai șocant în condițiile în care fosta sportivă a trecut prin ceva similar acum 13 ani, un alt cancer la sân. După ce trecuse prin traumatizantele sesiuni de radioterapie, întrezărise la acea vreme luminița de la capătul tunelului. Crezuse că a învins definitiv această boală necruțătoare, de aceea atunci când a auzit verdictul medicului s-a panicat total.

Fosta mare sportivă a ajuns la medic după ce a observat că ganglionul său limfatic stâng era mărit, însă era convinsă că acest lucru i se datorează vaccinului pe care îl făcuse cu puțin timp înainte. Nicio clipă nu s-a gândit, că ar putea suferi iar de această boală terifiantă.

Cum a reacționat la aflarea acestei vești șocante

Am observat că ganglionul meu limfatic stâng era mărit și am crezut că era de la un vaccin împotriva herpesului zoster pe care îl făcusem cu o săptămână înainte. Dar apoi, după câteva săptămâni, nu s-a mai micșorat, așa că am sunat la doctor.  Am fost într-o panică totală timp de trei zile, gândindu-mă că s-ar putea să nu prind Crăciunul următor. Mi-a venit în minte lista cu toate lucrurile pe care voiam să le fac. Și poate sună foarte superficial, dar m-am gândit 'OK, ce mașină beton aș vrea să conduc cu adevărat dacă aș mai trăi doar un an?'”,a povestit cu sinceritate Martina Navratilova.

Sesiunile de chimioterapie, cel mai greu lucru făcut vreodată de fosta sportivă

Legendara tenismenă a recunoscut faptul că sesiunile de chimioterapie au reprezentat „cu siguranță cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată”.

Asta a fost partea cea mai grea, pentru că în prima săptămână am făcut chimioterapie și radioterapie în același timp. Când începi să te simți rău, nu ești sigur dacă este de la chimioterapie sau de la protoni", a mai spus marea sportivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net