VIDEO Preparat surpriză în meniul G7, din Japonia. Are legătură cu bomba atomică din 1945

Ultima actualizare:

Liderii celor 7 cele mai bogate națiuni, printre care Joe Biden, se vor reuni în Japonia, la Hiroshima, la summitul G7. Gazdele au pregătit un meniu cu totul special, unde un preparat are legătură cu bomba atomică din 1945 care a dsitrus Hiroshima, scrie The Guardian.

image

Bucătarii japonezi sunt în focul pregătirilor preparatelor care vor fi servite invitaților speciali, care vor participa la summitul din weekend.

Ei vor avea nevoie de un apetit ieșit din comun la Hiroshima întrucât îi așteaptă meniuri cu mai multe feluri de mâncare și produse tradiționale, notează The Guardian.

Producătorii din zona Hiroshima se pregătesc de luni de zile pentru acest eveniment și etalează tradiții și produse care să fie cât mai speciale pentru a fi alese pentru meniul celor 7 lideri.

Prim-ministrul Fumio Kishida, s-ar fi implicat personal pentru a se asigura că meniul va fi pe placul său, scrie presa niponă.

Meniurile includ, la cererea premierului nipon, okonomiyaki, un preparat specific din Hiroshima care a apărut în urma distrugerii provocate de explozia bombei atomice din august 1945. Este vorba de un preparat de tip street food foarte bogat în carbohidrați. Okonomiyaki reprezintă un fel de omletă sau clătită sau pizza japoneză. Un preparat care se prăjește în tigaie sau pe plită și care constă, în mare parte, din aluat și varză, la care se adaugă o varietate mare de toppinguri.

When Japan welcomes leaders from the Group of Seven richest nations in Hiroshima this week, restaurants in the city hope to put okonomiyaki, a local specialty on the map, with a variety of fillings to cater to foreign tastes https://t.co/28JyfPTkjK pic.twitter.com/jA9Cupp9Tm

— Reuters (@Reuters) May 16, 2023

Prânzul de sâmbătă ca include somon marinat, pește japonez Sebastes și pui umplut (ballotine), cu semifreddo de lămâie, servit cu cremă de citrice și drojdie de sake.

Cina de lucru va fi servită la un han tradițional ryokan de pe insula apropiată Miyajima. Meniul include o selecție de fructe de mare proaspete din Marea interioară Seto, urmată de supa limpede de plătică.

Epic pre-show dinner tonight at Rebel Omakase: 21 delicious, well-paced, and varied courses chock full of luxurious ingredients. We were lucky to snag 2 seats at the counter so we could watch the chefs work. Can’t wait to see how this stacks up against Omakase by Gino in 2.5 wks! pic.twitter.com/Oh8k1Jx5sN

— justfoodpics (@justfoodpics) May 28, 2022

Ce produsele-surpriză tradiționale vor fi servite

Meniurile includ preparate care le-ar putea testa gusturile liderilor mondiali mai puțin înclinați spre aventuri culinare exotice. Este vorba de rădăcini de Taro (Colocazie) și arici de mare cu garnitură de natto - boabe de soia fermentate cu un miros iute și textură lipicioasă, preparate la templul budist din Kyoto.

Felul principal va consta în vită de Hiroshima și sushi de țipar.

De asemenea, vor fi servite specialitățile japoneze precum păstăile Edamame, vita Wagyu și condimentul miso (obținut prin fermentarea la un loc a unei selecții de boabe de soia, orez, orz și grâu).

Wagyu beef is produced only in Japan pic.twitter.com/J5rOTKTdvm

— Insider Business (@BusinessInsider) September 24, 2021

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net