Sumo pentru bebeluşi, în Japonia. 64 de părinţi şi-au înscris nou-născuţii în concurs

Un festival vechi de secole, dar cu totul neobişnuit, s-a reluat în weekend, după patru ani de pauză, în Japonia. „Sumo cu bebeluşi plângând” este din nou în actualitate şi nu mai puţin de 64 de părinţi şi-au înscris nou-născuţii în concurs. 

Părinţii sunt cei care  îi ţin pe cei mici  pe saltea. Foto: AFP
Părinţii sunt cei care îi ţin pe cei mici pe saltea. Foto: AFP

Care sunt regulile concursului „sumo pentru bebeluși”

Regulile sunt clare şi, poate, dure pentru unii: cei aleşi să joace rolul sperietorii pentru cei mici poartă măşti de demon şi urcă pe o saltea ca de sumo, acolo unde încearcă să-i facă pe cei doi bebeluşi aflaţi în „luptă” să plângă.

Regulamentul diferă, spun englezii de la „Guardian”, cei care au scris despre acest festival inedit, de la o regiune la alta, fiind organizat anual în sanctuarele şi templele din întreaga ţară. Concret, în unele locuri câştigă cel care plânge primul, iar în altele cel care nu varsă o lacrimă, sau măcar care se sperie mai târziu decât rivalul său în ale plânsului.

Cine a plâns cel mai  tare, acela a câştigat. Foto: AFP
Cine a plâns cel mai tare, acela a câştigat. Foto: AFP

Pentru că totul trebuie făcut conform tradiţiei, prima ediţie a festivalului de „sumo-plâns” de după pandemie, a adus cu sine şi şorţurile ceremoniale puse la brâul bebeluşilor. Ţinuţi în braţe de părinţi, ei au urcat în perechi pe salteaua de la templul Sensoji din capitala Japoniei, Tokyo. Şi-au făcut apariţia şi „demonii oni”, care au încercat să îi facă pe cei mici să plângă. Victoria a fost declarată de arbitrul îmbrăcat în straie tradiţionale, din care nu lipsea evantaiul, cu care, de fapt, se anunţa victoria, scriu cei de la sursa citată.

64 de copii  au fost aduşi  la „lupte”. Foto: AFP
64 de copii au fost aduşi la „lupte”. Foto: AFP

„Putem spune care este starea de sănătate a unui bebeluş ascultând felul în care plânge. Astăzi s-ar putea să fie nervos şi să nu mai plângă atât de mult, dar vreau să-i aud plânsul sănătos”, le-a explicat ziariştilor mama unui copil de opt luni.

Evenimentul a fost organizat de Federaţia de Turism din Asakusa, iar preşedintele acesteia, Shigemi Fuji, a încercat să le explice celor îngroziţi că s-ar chinui copiii, că de fapt, plânsul face bine.

„În Japonia, noi credem că bebeluşii care plâng cu putere cresc şi sănătoşi. Acest tip de eveniment are loc în multe locuri din ţară”, a spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net