Vladimir Putin a generat un adevărat haos pe scena politică occidentală! Proteste masive în Moscova

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Vladimir Putin pare mai decis ca niciodată să escaladeze războiul cu Ucraina. Liderul de la Kremlin a transmis azi-dimineață un avertisment către Occident, în care a amenințat cu folosirea armei nucleare, situație ce a determinat liderii lumii să reacționeze imediat. Președintele Rusiei a lansat și un apel de mobilizare parțială, a aproximativ 300.000 de cetățeni ruși.

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

În a 210-a zi de război, declarațiile lui Putin și ale consilierilor săi au reușit genereze panică pe scena politică occidentală. Franța, Irlanda și SUA au reacționat imediat la amenințările lui Putin, prin intermediul unor declarații publice în care condamnă acțiunile liderului de la Kremlin.  

Citește și: Ce impact ar avea o bombă nucleară lansată peste București, Timișoara, Iași, Cluj, Brașov și Constanța. Efectul dezastruos al Tsar Bomba

21:30: Potrivit ultimelor informații, peste 928 de manifestanți au fost reținuți în 38 de orașe, dintre care 361 dintre cetățeni sunt din Moscova.

20:36 Pe străzile din Rusia se desfășoară proteste de amploare, după ce Vladimir Putin a anunțat azi-dimineață, într-un mesaj video înregistrat, mobilizarea în masă a 300.000 de cetățeni. Oamenii scandează mesaje anti-război, în ciuda poliției care arestează oameni la întâmplare. Până la acest moment autoritățile au reținut 300 de persoane din rândul manifestanților. 

Vezi și: Ipoteza SUA: Rusia ar putea ataca centre de aprovizionare NATO, inclusiv România!

20:00 Rusia a eliberat 10 prizonieri străini care au luptat de partea ucrainenilor, dintre care cinci cetățeni britanici, în urma medierii prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman. 

19:30 Un fost consilier apropiat al lui Vladimir Putin, Serghei Markov, a avertizat Marea Britanie cu privire la un atac nuclear, menționând că «Putin nu glumește» când vine vorba de arme nucleare. 

Află și: Tragic: O întreagă familie, găsită într-o groapă comună. Rușii i-au lăsat să agonizeze până la moarte

19:14 Emmanuel Macron a subliniat nevoia de a-l menține «un maximum de presiune» asupra lui Putin, adăugând că «Nimeni nu înțelege astăzi alegerile Rusiei». 

„Decizia sa este o veste proastă pentru ruși, pentru tineri și va spori izolarea țării”, a declarat Macron în cadrul Adunării Generale a ONU.

18:11 Joe Biden a ținut un discurs în cadrul Adunării Generale a ONU, după amenințările lui Putin. Șeful de stat al SUA a menționat că războiul din Ucraina este războiul unui singur om și a subliniat faptul că singura care se opune încheierii conflictului este Rusia. 

Citește și: Ororile războiului ies la iveală: 400 de cadavre, găsite într-o groapă comună din oraşul ucrainean Izium

17:00 Potrivit serviciilor ucrainene de informații, separatiștii pro-ruși din Donețk au suspendat activitatea unei uzine de oțel deoarece lucrătorii sunt recrutați pentru război.

16:30 Primarul din Moscova și-a exprimat susținerea față de decretul președintelui Vladimir Putin, adăugând că speră ca în acest fel regiunile Donețk și Lugansk să se alăture Rusiei. 

Consider că decretul prezidențial privind mobilizarea parțială este absolut necesar”, a spus primarul Serghei Sobyanin.

16:00 Președintele Klaus Iohannis a reiterat faptul că România condamnă vehement acțiunile lui Putin, prin intermediul unei declarații oficiale pe Twitter. 

România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin despre următorii pași ai Rusiei, în escaladarea războiului său ilegal împotriva Ucrainei. România își reiterează apelul către Rusia să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei și să își retragă complet toate forțele armate”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

image

15:30 Președintele Consiliului European, Charles Michel, a reacționat la discursul lui Putin, menționând că U.E continuă să sprijine Ucraina în războiul cu Rusia. 

14:00 În urma anunțului făcut de Vladimir Putin despre mobilizarea parțială a cetățenilor ruși în războiul din Ucraina, prețurile biletelor de avion au ajuns la sume record, astfel că un zbor Moscova - Dubai a ajuns să coste 16.600 de euro.

În primul discurs al său de la începerea războiului, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a semnat un decret privind mobilizarea parțială a aproximativ 300.000 de cetățeni ruși. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net