Zgomote misterioase, detectate în atmosfera Pământului, iar oamenii de știință nu le pot explica

Baloanele cu energie solară lansate în stratosfera Pământului au înregistrat o serie de zgomote misterioase, la peste 21.000 de kilometri desupra suprafeței Pământului, iar oamenii de știință nu le pot identifica originile, relatează Live Science.

Planeta Pamant FOTO Shutterstock

Zgomotele, detectate cu instrumente specializate sunt cunoscute sub numele de infrasunete, deoarece sunt atât de scăzute încât sunt impercetibile de urechea umană. Selectate dintr-un val de sunete ascunse de joasă frecvență - inclusiv tunete, valuri oceanice, lansări de rachete, orașe, turbine eoliene și chiar avioane, trenuri și automobile - infrasunetele ciudate au sfidat până acum explicația.

„În stratosferă există semnale misterioase de infrasunete care apar de câteva ori pe oră pe unele zboruri, dar sursa acestora este complet necunoscută”, a declarat Daniel Bowman, un om de știință cu vechime la Sandia National, laboratoarele din New Mexico.

Zgomotele cu origini necunoscute

O înregistrare împărtășită de Bowman de la un balon NASA care a înconjurat Antarctica conține infrasunete ale valurilor oceanice care se ciocnesc, care sună ca un oftat continuu. Dar alte pocnituri și foșnete au origini necunoscute.

În stratosferă, „există semnale infrasonore misterioase care apar de câteva ori pe oră la unele zboruri, dar sursa acestora este complet necunoscută. Există multe zboruri cu semnale a căror origine nu o înțelegem”, a declarat Bowman.

Sarah Albert, geofizician la Sandia National Laboratories, a investigat un „canal de sunet” – un canal care transportă sunetele pe distanțe mari prin atmosferă – situat la altitudinile pe care Bowman le studiază. Înregistrările ei au surprins lansări de rachete și alte zgomote neidentificate.

Bowman și Albert vor continua să investigheze canalul sonor aerian și vor încerca să determine de unde provin zgomotele din stratosferă – și de ce unele zboruri le înregistrează, în timp ce altele nu.

Este posibil ca versiunile umplute cu heliu ale acestor baloane să poată fi folosite într-o zi pentru a explora alte planete, cum ar fi Venus, transportând instrumente științifice deasupra sau în interiorul norilor planetei timp de câteva zile, ca un zbor de testare pentru misiuni mai mari și mai complexe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net