Klaus Iohannis, vizită în SUA. Mesajul lui Joe Biden pentru președintele României: „Vedem asta...”

Ultima actualizare:

Preşedintele american Joe Biden a făcut complimente, în cursul unei întâlniri la Casa Albă marți, la adresa preşedintelui României, Klaus Iohannis, evidențiindu-i leadershipul și sprijinul acordat în timpul conflictului din Ucraina.

Joe Biden l-a lăudat pe preşedintele României / foto: presidency.ro
Joe Biden l-a lăudat pe preşedintele României / foto: presidency.ro

Biden a subliniat importanța asistenței de securitate furnizate de România și a exprimat recunoștință pentru rolul său în consolidarea flancului estic al NATO.

În cadrul întâlnirii bilaterale, Biden și-a amintit de eforturile depuse pentru admiterea României în NATO și a apreciat progresul remarcabil realizat de țară în această direcție. El a subliniat colaborarea strânsă dintre România și Statele Unite în cadrul NATO, inclusiv prezența trupelor americane în țară, cu aproximativ 1.800 de efective.

„Ne-am amintit pentru o clipă înainte să intraţi că, pe vremea când eram senator, cu ani în urmă, am luptat foarte mult pentru admiterea României în NATO. Şi aţi depăşit orice aşteptare.

Şi acum 20 de ani, când v-aţi alăturat NATO cu adevărat şi în fiecare an de atunci, naţiunile noastre s-au apropiat, din punctul meu de vedere, din ce în ce mai mult. Şi vedem asta în felul în care România şi trupele americane servesc cot la cot în NATO, inclusiv în ţara dumneavoastră. Cred că există aproximativ 1.800 de forţe americane acolo. Vă mulţumim pentru asta. Şi vedem munca noastră în consolidarea flancului estic al NATO”, a spus Biden.

I-a mulțumit pentru cum a condus România

Biden i-a mulțumit lui Iohannis pentru conducerea sa, cu accent pe contribuția deosebită la securitatea în regiunea Mării Negre și sprijinul acordat Ucrainei. Asistența oferită de România, inclusiv primirea a aproximativ 8.000 de refugiați ucraineni și transportul de cereale, a fost recunoscută drept semnificativă și vitală.

În declarațiile sale, Biden a subliniat sprijinul puternic al SUA pentru România și angajamentul ferm al Bucureștiului față de NATO. El a evidențiat că Statele Unite sunt hotărâte să rămână alături de România și să consolideze parteneriatul pentru următorii 20 de ani.

Biden a apreciat profund angajamentul României față de valorile alianței euro-atlantice și a subliniat importanța cooperării continue între cele două țări pentru stabilitatea nu doar a Europei, ci și a întregii lumi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net