Laurette: «Sânziana mi-a mărturisit că nu e însărcinată». Vezi ce metodă de contracepţie preferă vedeta!
Aşa cum vă spuneam în editorialul de sâmbăta trecută şi astăzi sunt alături de voi şi vin cu veşti proaspete din frumoasa lume mondenă. Săptămâna care tocmai a trecut a fost una plină de evenimente care mai de care mai surprinzătoare.
Laurette, cu ochii pe vedete: «Preferam să văd o partidă de sex cu Vârciu»
După silicoane, Laurette se mai gândeşte la o operaţie. Ceva sugestii?
EXCLUSIV Laurette, primele poze cu noii sâni - VIDEO / FOTO
VEZI AICI O GALERIE FOTO COMPLETĂ
Am asistat cu toţi cum Liviu Vârciu era să devină din nou tătic împreună cu frumoasa DJ Harra care şi-a făcut testul de sarcină în direct la televizor, încercând să arate întregii ţări cum, în cele două ore petrecute cu Vârciu a şi rămas însărcinată.
Contactată telefonic de către mine deoarece eu sunt foarte curioasă şi stau cu ochii pe vedete, DJ Harra mi-a mărturisit că: "Momentan sunt foarte bulversată nu ştiu ce decizie să i-au dacă voi păstra sau nu sarcina. În momentul de faţă nu ştiu ce să fac un copil implică foarte multă responsabilitate şi are nevoie de ambii părinţi. E un moment greu din viaţa mea. Între timp s-a decis şi am aflat că se va duce la medic să facă avort.
O altă veste care m-a dat pe spate este aceea că frumoasa mea colegă de podium Sânziana Buruiană prezentă miercuri seara la o prezentare de modă a fost surprinsă în timp ce-şi ascundea burtica cu o superbă haină de blană. Oare Sânziana este însărcinată sau doar mâncase ceva înainte să urce pe scenă şi se umflase în burtă. Mai mult, se pare că apetisanta blondă s-ar fi logodit în secret cu noul ei iubit alături de care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste, de mai bine de patru luni. Cum am citit acest articol, curioasă din fire, am şi sunat-o pe Sânziana şi iată ce mi-a spus.
Nu sunt însărcinată şi nici nu îmi doresc. În momentul de faţă am alte preocupări şi nu sunt pregătită să devin mamă deoarece trebuie să îţi doreşti acest lucru. Nu spun că nu îmi doresc un copil doar că acum nu este momentul potrivit pentru ca eu să devin mămică.
Dacă şi voi consideraţi la fel ca Sânziana că nu e momentul să faceţi un copil iată o metodă tradiţională de care trebuie să ţineţi cont dacă nu vreţi să rămâneţi însărcinate, aşa cum a păţit frumoasa DJ Harra.
Metoda calendarului
În cele 28 de zile ale ciclului menstrual doar într-o zi poţi să concepi un copil. Este important să ştii cât mai exact care este acea zi! Dacă îţi plănuieşti să rămâi însărcinată dar şi dacă nu te atrage această perspectivă, trebuie să ştii momentele în care se poate întâmpla asta.
Durata ciclului menstrual este în medie de 28 de zile, dar variază dela femeie la femeie, între 23 şi 35 de zile. Chiar şi pentru aceeaşi persoană, rareori se întâmplă ca durata ciclurilor menstruale să fie identică în fiecare lună. În funcţie de organismul tău, într-un an de zile pot apărea variaţii de la una la şapte-opt zile, sau chiar mai mult. Dacă ai un ciclu regulat, "ceas", este foarte uşor să calculezi zilele de risc maxim, prin metoda calendarului. Să zicem că în fiecare lună ciclul tău durează 27 de zile. Ceea ce se ştie relativ sigur despre ciclu menstrual este că din ziua ovulaţiei până la apariţia menstruaţiei trec cam 14 zile.
Deci, în cazul tău cu 27 de zile lungime a ciclului, ovulaţia are loc cam în ziua a 13-a (13 + 14 = 27). În această situaţie zilele riscante sunt între ziua a 8-a şi ziua a 15-a (4-5 zile înainte de ovulaţie si1-2 zile după ovulaţie).
De ce 4-5 zile înainte? Pentru că spermatozoizii pot trăi în corpul tău până la 4-5 zile. Şi dacă înainte de ovulaţie cu 4 zile ai avut un contact sexual neprotejat, este posibil ca unul dintre spermatozoizi să fi rămas în viaţă şi să fecundeze ovulul în momentul în care acesta este eliberat din ovar.
De ce 1-2 zile după ovulaţie? Pentru că ovulul trăieşte 24 de ore, timp în care orice contact sexual poate duce la o sarcină. Ce faci însă dacă ciclul tău menstrual are durata diferită de la lună la lună? Acum este mai dificil, pentru că în momentul în care îţi vine menstruaţia nu ai cum să ştii care va fi durata ciclului menstrual ce tocmai începe. Dacă s-ar putea şti de la început acest lucru, ar fi foarte uşor să stabileşti care sunt zilele de risc maxim, după cum am văzut mai sus.
Dar şi aşa există o soluţie: timp de minim şase luni de zile urmăreşte şi notează pe un calendar zilele când îţi vine menstruaţia şi vezi apoi cât durează ciclurile tale menstruale. Să zicem că în şase luni cel mai lung ciclu a fost de 30 de zile şi cel mai scurt de 26 de zile. Înseamnă că ovulaţia s-a întâmplat între zilele a 12-a (pentru ciclul de 26 de zile) şi a 16-a (pentru ciclul de 30 de zile).
Când îţi vine menstruaţia, este probabil ca ciclul tău să aibă între 26-30de zile, dar nu ai cum să ştii la început cât va dura. De aceea va trebui să nu ai contacte sexuale între ziua a 7-a (scădem 4-5 zile din ziua ovulaţiei ciclului celui mai scurt - ziua 12 din ciclul de 26 de zile în cazul nostru) şi a 18-a ( 1-2 zile la ovulaţiei ciclului celui lung - 16 din ciclul de 30 de zile cazul nostru).
Atenţie! Trebuie să-ţi urmăreşti şi să notezi atent în continuare zilele în care îţi vine menstruaţia, ca să vezi cât durează ciclurile tale menstruale. Este posibil un ciclu să fie mai lung de 30 de zile sau mai scurt de 26 de zile, atunci trebui recalculezi perioada de risc, evident, crescând numărul de zile de abstinenţă.
Nu uita că aceasta este o metodă de contracepţie tradiţională cu o eficienţă redusă, comparativ cu metodele moderne de prevenire a sarcinii!
Asta este tot pentru astăzi. Rămâneţi pe click.ro şi ne vedem săptămâna viitoare când voi veni cu ştiri proaspete. Sfatul meu, protejaţi-vă!
Citeşte şi:
«Eu o băteam pe Laurette, dacă îmi fura iubitul»
Adrian Pescariu: «Laurette, eşti urâtă cu draci nemachiată»
Agnes Matoko: «Eu nu mi-am tras-o pe-o ciorbă de burtă, ca Laurette!»