Mafia sârbă, armată de asasini plătiţi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mafia sârbă operează în peste zece ţări din lume. Mafioţii sunt implicaţi în trafic de droguri, contrabandă, asasinate la comandă. Există 30-40 de grupări în Sebia, dar Vozdovac, Surcin şi Zemun sunt majore.

Mafia sârbă este prezentă în special în Europa. Grupările principale îşi au originile la Belgrad şi au în subordine o vastă reţea de grupuri mai mici.

Gruparea Zemun este la originea asasinării premierului Zoran Djindjic în 2003. Mafia sârbă, Naša Stvar (traducerea numelui organizaţiei criminale italiene Cosa Nostra) este implicată în principal în crime la comandă, furturi de maşini, trucaje în întâlnirile sportive, racket (n.r. preluarea în stil mafiot a unei afaceri), extorcarea de bani a comercianţilor, contrabandă, infiltrarea în economia legală, jafuri, trafic de arme şi droguri.

Potrivit presei franceze, în prezent, gruparea mafiotă cea mai influentă din Serbia şi Muntenegru este cea a fraţilor Saric, care dirijează traficul european de cocaină şi este foarte activă în spălarea de bani.

După confiscarea în 2009 a 2,4 tone de cocaină în Uruguay, a fost emis un mandat de arestare pe numele conducătorului acesteia, Darko Saric, dar nici astăzi nu a fost găsit.

Au fost emise ameninţări serioase la adresa conducătorilor statului, inclusiv a preşedintelui Boris Tadic, la acea vreme. Având în vedere că grupul mafiot este considerat cel mai periculos din Balcani, s-au luat măsuri excepţionale de securitate.

Implicată în traficul de comori dacice

Numărul total al membrilor mafiei nu poate fi estimat

Lideri mafioţi: Zeljko Raznatovic (Arkan), cel mai de temut criminal sârb, ucis pentru că « ştia prea multe », Kristijan Golubović, Milorad «Legija» Ulemek, Aleksandar Knežević « Knele », asasinat în 1992 în hotelul Hyatt din Belgrad, Darko Saric.

Acţionează în Serbia, Suedia, Danemarca, Germania, Austria, Olanda, Norvegia, SUA, Franţa, România (implicată în traficul de comori dacice)

Averea mafiei nu poate fi estimată, dar jonglează cu sume fabuloase de sute de mii de euro

Premierul Zoran Djindjic, ucis de mafioţi

În 2003, după asasinarea premierului Djindjic, guvernul sârb a lansat o importantă operaţiune împotriva mafiei, numită Operacija Sablja (Operaţiunea Sabia). Au fost arestaţi şi eliminaţi mulţi membri ai acesteia, mulţi au emigrat.

Mafioţii sârbi au pe piele numeroase tatuaje. Sunt deosebit de violenţi, musculoşi şi îmbrăcaţi în veste de piele. Au un temperament înflăcărat şi ucid cu sânge rece. Sunt solidari şi se răzbună cumplit pe trădători.

Au intrat în ilegalitate după războiul din Serbia

În perioada dintre războiul din ex-Iugoslavia şi moartea premierului Zoran Djindjic, presa internaţională punea în evidenţă legăturile dintre mafie şi guvernanţi. Corupţia îşi făcea prezenţa uneori în serviciile de poliţie.

Îşi omorau victimele cu sânge rece în plină stradă

simeon stalpnicul png

După ce Slobodan Milošević a fost înlăturat de la putere, crima organizată din Serbia a trecut în clandestinitate. Dar au apărut certuri sângeroase între clanuri, devenite un război deschis în care şi-au pierdut viaţa mulţi şefi mafioţi.

Arkan, cel mai de temut criminal sârb

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net