Marea Scumpire!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Căutaţi-vă bine prin buzunare şi încercaţi să puneţi bani deoparte, pentru că ne aşteaptă vremuri foarte grele. Guvernul ne pregăteşte lovitura de graţie: impozitele se vor dubla. Surse guvernamentale spun că aşa cere FMI. Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, ieri, că, într-adevăr, Executivul şi FMI discută, în prezent, posibile majorări de taxe.

Impozitul pe casă, pe maşină, pe teren şi toate celelalte taxe locale vor exploda, în viitorul apropiat. FMI cere, urgent, ca acestea să fie majorate considerabil, deoarece, spun surse guvernamentale, nu mai are încredere în nici o altă măsură care să ducă la scăderea deficitului.

Până acum guvernanţii fie au spus că informaţiile privitoare la dublarea impozitelor sunt pure „speculaţii politice", fie au tăcut mâlc, pregătind în tăcere o nouă lovitură pentru români. Ieri, ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, a recunoscut că Executivul se află în discuţii cu FMI.

"Se discută mai multe variante. S-au discutat şi ieri, şi alaltăieri", a afirmat Vlădescu, întrebat dacă FMI a cerut majorarea cotei unice la 20% şi a TVA la 25%, aşa cum declaraseră surse din Guvern.

El a negat, însă, că ar fi fost propusă creşterea TVA de la 19% la 25%, potrivit Mediafax. Totuşi, spre seară, alte surse din Ministerul de Finanţe dădeau ca sigură majorarea TVA la 22%, de la 1 iulie.

De asemenea, guvernanţii vor umbla şi la impozitul pe venit, aducând cota unică la 20%, de la 16%, iar veniturile de peste 4.000 de lei vor fi impozitate cu 25%.

«Am o pisică. Propun s-o treacă la impozit»

Familia Budică cheltuieşte peste 80% din venituri pentru întreţinerea casei şi a maşinii

simeon stalpnicul png

Peste 80% din venituri reprezintă costurile de întreţinere în locuinţa familiei Budică. Dintre acestea, aproximativ 200 de lei, impozit anual: 150 de lei pentru locuinţă, 50 de lei, maşina!

„Nu avem alte proprietăţi, dar este destul de greu şi aşa. Veniturile noastre sunt de 1.700 de lei, din care trebuie să plătim întreţinere, apă, lumină, facturi de tot felul... Mai avem şi un copil care trebuie îmbrăcat, încălţat, că doar nu-l ţin pe alocaţia de 40 de lei, cât îi dă statul. E foame de bani şi nu mai ştiu de unde să jupoaie. Au impozitat tot ce se putea, până şi câinii...; chiar, am o pisică, nu ştiţi, p-asta n-o taxează? Ar mai lua statul un ban cinstit", spune Valerică Budică (57 de ani).

Iată cât ajung taxele locale

Click! vă prezintă câteva exemple de taxe şi impozite plătite, în prezent, pentru casă, maşină şi teren:

*Pentru un apartament de trei camere din cartierul bucureştean Colentina se plăteşte între 100 şi 150 de lei. După majorări, taxa ar putea fi între 200 şi 300 de lei.

*Cei care deţin o Dacia Logan plătesc impozite diferite, în funcţie de judeţul în care este înscrisă maşina. De pildă, pentru un Logan înscris în judeţul Bacău sau Neamţ se plăteşte o taxă de 144 de lei, în timp ce în Gorj, Bucureşti, Prahova, Iaşi sau Mureş, taxa e de 56 de lei. Acestea ar putea creşte la 288 de lei, respectiv 112 lei.

*Şi impozitele pentru terenuri diferă de la o zonă la alta. De pildă, pentru o casă de 90 mp, plus anexe de 30 mp şi teren de 1.000 mp, într-o localitate din judeţul Ilfov, impozitul e, în prezent, de 80 de lei. În curând, acesta va fi dublu, adică 160 de lei.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

«Toate se măresc, numai salariile nu»

George Năstase (47 de ani):

simeon stalpnicul png

„Am auzit şi eu că or să crească impozitele. Întrebarea este: se măresc şi salariile? La noi, cei care muncim, mai e cum mai e, dar ce face un amărât de pensionar care are venit de câteva sute de lei?"

Elena Grosu (69 de ani):

simeon stalpnicul png

„Suntem şase persoane, două familii, din care doar una lucrează. Cu totul, adunat, plătim cam 120 de lei lunar de persoană. Dacă mai măresc şi impozitele, unde o să ajungem?"

Maria Rudinschi (84 de ani):

simeon stalpnicul png

„Am o pensie de 790 de lei, pe care o dau pe medicamente. Luna asta abia am reuşit să încarc butelia şi să plătesc 40 de lei la lumină. Copiii plătesc impozit, nici nu ştiu cât."

Mugur Isărescu: «Majorarea taxelor ar înrăutăţi situaţia economiei»

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a tras un semnal de alarmă, la sfârşitul lunii aprilie, arătând că eventualele majorări ale taxelor şi impozitelor vor avea un impact negativ asupra economiei, care, oricum, este afectată de criza mondială.

simeon stalpnicul png

Isărescu le-a dat şi o soluţie guvernanţilor pentru a reduce deficitul: diminuarea cheltuielilor sociale şi curente şi alocarea de fonduri pentru investiţii.

Mai citeşte:

Mamă ce impozite vin pe capul nostru!

Uite cât impozit plăteşti pe maşină!

12.000 de bucureşteni au salariile blocate că n-au plătit impozitele

Statul este hotărât să ne impoziteze la sânge

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net