Mario Iorgulescu vrea să scape de mandatul de arestare! Cere o nouă expertiză în Italia

După ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că fiul lui Gino Iorgulescu trebuie judecat nu pentru omor, ci pentru ucidere din culpă, luni s-a reluat procesul, cu al doilea termen din acest dosar. Fiul fostului președinte LPF riscă o pedeapsă la jumătate acum că este judecat pentru ucidere din culpă. Mario Iorgulescu a solicitat, prin intermediul avocatului, o nouă expertiză în dosarul său și vrea ca aceasta să aibă loc în Italia, spunând că este dispus să le plătească experților cheltuiala cu deplasarea. 

Mario Iorgulescu Foto: arhivă Click!
Mario Iorgulescu Foto: arhivă Click!

Cererea a fost făcută prin avocatul său, care a fost prezent astăzi în fața judecătorilor. Magistrații au reluat procesul după anularea condamnării de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor. Fiul fostului președinte LPF riscă o pedeapsă la jumătate acum că este judecat pentru ucidere din culpă.  

Care au fost solicitările avocatului lui Mario Iorgulescu 

„Avocatul lui Mario Iorgulescu a avut mai multe solicitări în fața judecătorilor. El a vrut suspendarea mandatului de arestare și, de asemenea, a cerut ca acele înscrisuri medicale din Italia să fie luate în calcul, însă judecătorii nu au luat o decizie în ceea ce privește aceste solicitări.

Avocatul lui a mai cerut și ca o echipă din România să meargă în Italia, pe cheltuiala lui Mario Iorgulescu, și să facă o expertiză psihiatrică. Rămâne de văzut ce vor decide judecătorii la un nou termen de judecată, deoarece acum aceștia au luat doar decizia de a nu lua în calcul acele înscrisuri medicale din Italia", relatează jurnalistul Digi 24, Teodora Chiuș.

Pentru ce fapte este cercetat Mario Iorgulescu 

În noaptea de 7/8 septembrie 2019, aflat sub influența drogurilor și a alcoolului, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România a urcat la volanul unui bolid de lux şi, cu 143 km/h, a intrat pe contrasens, izbind frontal maşina condusă de Daniel Vicol, care a murit pe loc. 

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Mario Iorgulescu, în octombrie anul trecut, la 13 ani şi 8 luni de închisoare. Dar în iunie anul acesta, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, cu majoritate, anularea deciziei de condamnare. 

Judecătoarele Lia Savonea şi Adriana Ispas spun că Iorgulescu jr nu trebuia judecat pentru omor, căci „situaţia de fapt relevă un accident rutier”. Al treilea judecător din complet, Dan Andrei Ene, subliniază însă, în opinia sa separată, că „se impunea respingerea, ca nefondat, a recursului în casație”, pentru că  „instanţa de casare nu judecă procesul propriu-zis”.

A ucis cu mașina, în urmă cu cinci ani 

În ziua de 7 septembrie 2019, Mario Iorgulescu, care avea 24 de ani, a mers la o petrecere în satul Gulia, de lângă Bucureşti. Aici, povestesc martorii audiaţi de procurori, el a stat la grătar, a băut vin şi a jucat poker. 

În jurul orei 23.00 a aflat că prietena lui, cu care se certase cu o zi în urmă, se distra într-un club din Herăstrău. A devenit nervos, a început să se certe cu ea la telefon, iar în jurul orei 3.00 s-a urcat la volanul mașinii primite cadou de la tatăl său, un Aston Martin de 300.000 de euro, şi a plecat în trombă spre clubul din Herăstrău. 

La intrarea în București, pe şoseaua Chitilei, a intrat pe contrasens şi a izbit frontal autoturismul condus de Daniel Vicol, care avea tot 24 de ani. Acesta murit pe loc, iar doi copii au rămas orfani de tată. Mario Iorgulescu avea o alcoolemie de 1,96 g/l şi, conform rechizitoriului, în mostrele biologice recoltate de la el au fost depistate: „cocaină și metabolit; diclofenac (metaboliți); fentanil”. Potrivit analizelor toxicologice, şi victima Daniel Vicol era sub influenţa cocainei.

"Mi-aș dori să îmi fac pedeapsa în Italia”

În cinci ani, autoritățile din România nu au reușit să obțină extrădarea lui Iorgulescu din Italia. „Nu vreau să mă întorc în România. Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia”, declara, în noiembrie 2022, Mario Iorgulescu, într-un interviu pentru Fanatik.ro. 

„Eu nu sunt un criminal, am făcut o greșeală și vreau să profit de acest moment să îmi cer iertare față de toată lumea, mai ales față de familia care a rămas fără un membru din cauza mea. Le transmit sincere condoleanțe”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae al României Alina și Eliabeta Karina profimedia 0703687052 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pratyaksh Vijay yoga guinness world records jpg
Cetatea medievală Orăștie  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
herd 6554180 1280 jpg
Spania jpg
img jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
bar pexels jpeg
Cele mai frumoase staţiuni din Spania: plaja Cala D'Hort din Ibiza jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net