Mario Iorgulescu scapă de condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare. Dosarul e trimis înapoi la Curtea de Apel

Mario Iorgulescu, cel care a provocat un accident mortal în 2019, aflat sub influența alcoolului, dar și a drogurilor, scapă de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Joi, 20 iunie 2024, judecătorii au decis că dosarul acestuia trebuie rejudecat la Curtea de Apel din Capitală.

Mario Iorgulescu Foto: arhivă Click!
Mario Iorgulescu Foto: arhivă Click!

Judecătorii au anulat sentința 

Judecătoarea Lia Savonea, fosta şefă a CSM, a făcut parte din completul care a dispus, joi, rejudecarea dosarului în care Mario Iorgulescu avea o condamnare definitivă de 13 ani şi 8 luni închisoare, după ce a condus beat şi drogat la volan şi a omorât un alt şofer.

Un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, joi, recursul în casaţie (o cale extraordinară de atac) formulat de Mario Iorgulescu şi a anulat decizia Curţii de Apel Bucureşti din octombrie 2023 prin care acesta a fost condamnat la 13 ani şi 8 luni de închisoare. Instanţa supremă a mai decis ca procesul să se rejudece în faza de apel.

Doi judecători au votat pentru rejudecarea dosarului 

Conform unor surse judiciare, doi dintre judecătorii din complet- Adriana Ispas şi Lia Savonea - au votat pentru rejudecarea dosarului, în timp ce Dan Andrei Ene a opinat că recursul în casaţie ar trebui respins. Lia Savonea a fost preşedinte al CSM şi este considerată un judecător anti-reformist. De-a lungul timpului, a luat mai multe decizii controversate, printre care şi declararea ca neconform a rechizitoriului din dosarul "Revoluţiei" în care este judecat Ion Iliescu.

Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru omor 

Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui LPF Gino Iorgulescu, a provocat în 8 septembrie 2019 un accident rutier, pe şoseaua Chitilei, din Bucureşti, soldat cu moartea unui tânăr de 24 de ani. În urma accidentului, Mario Iorgulescu a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti, Secţia ATI, iar ulterior a fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până în 7 octombrie, când a fost externat şi preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, în 31 octombrie, el a fost internat la o altă clinică din Italia.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, în august 2020, trimiterea în judecată a lui Mario Iorgulescu pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
priza jpeg
ploaie freepik jpg
ploaie jpg
azuga jpg
8ezZh9izOGs 3L jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net