Cum vor să-l scape avocații de închisoare pe Mario Iorgulescu! Decizia-șoc luată de o instanța din Italia

Mario Iorgulescu (28 de ani) a fost condamnat, ieri, la 13 ani și opt luni de închisoare, în urma accidentului mortal pe care l-a provocat acum 4 ani. La momentul producerii tragediei, fiul șefului LPF are beat și drogat, dar ar putea să scape fără nicio zi petrecută după gratii.

Mario Iorgulescu se află acum în Italia / foto: arhiva personala
Mario Iorgulescu se află acum în Italia / foto: arhiva personala

Acum, fiul lui Gino Iorgulescu, fost fotbalist și conducător de club și actual președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, nu se află în România, ci în Italia. Mario ar trebui adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa, dar avocații săi fac orice le stă în putere pentru a îl scăpa pe motiv că este...bolnav psihic.

Trei instanțe din Italia ar fi stabilit că Mario Iorgulescu este prea bolnav să fie încarcerat

Concret, avocații angajați de Gino Iorgulescu invocă presupuse probleme psihice pe care le-ar avea clientul său și susține că inclusiv trei instanțe din Italia au stabilit că fiul președintelui LPF nu ar trebui încarcerat.

„Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO. Momentan, nu am luat o decizie

S-au pronunțat 3 instanțe de pe teritoriul Italiei, care spun că nu poate fi încarcerat, fiind bolnav, adică sunt 3 hotărâri în acest sens. Nu e un lucru inventat de avocați, de familie.

E un lucru certificat de o instanță, de experți în domeniu. Italia, stat european, spune că o asemenea persoană nu poate fi supusă acestor rigori. De altfel, și Tribunalul Ilfov a admis, prin recunoașterea hotărârii din Italia, că (n.r. - Mario Iorgulescu) suferă de afecțiuni psihice grave, s-a emis și un certificat de handicap. El este internat acum”, a declarat Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, potrivit GSP.ro.

Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident. El nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net