Mario Iorgulescu a scăpat de acuzaţia de omor. Care este pedeapsa maximă pe care ar putea să o primească acum

Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, Gino Iorgulescu, a scăpat de acuzația de omor. Judecătorii au schimbat încadrarea faptei în ucidere din culpă, iar procesul se reia de la zero. Amintim că în 2019, Mario Iorgulescu a gonit cu mașina de lux cu 143 de kilometri pe oră, a intrat pe contrasens și a lovit grav o altă mașină. Pasagerul murise atunci pe loc. Fiul lui Gino Iorgulescu se afla sub influența substanțelor interzise. 

Mario Iorgulescu Foto: arhivă Click!
Mario Iorgulescu Foto: arhivă Click!

Au schimbat încadrarea faptei în ucidere din culpă

„Instanța a dispus din oficiu schimbarea încadrării din omor în ucidere din culpă, având în vedere verdictul ICCJ de anulare a condamnării”, se arată în decizia judecătorilor. Avocatul lui Iorgulescu a depus la dosar noi documente medicale, iar Curtea a dat un nou termen: 21 octombrie, pentru ca avocatul să își pregătească apărarea.

Pentru ce fapte este judecat Mario Iorgulescu

Fiul președintelui LPF este judecat, după ce în 2019, s-a urcat băut și drogat la volanul unei mașini de lux și a gonit cu 143 de km pe oră. A intrat pe contrasens și a lovit frontal mașina condusă de Daniel Vicol, care a murit pe loc.

În octombrie 2023, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni de închisoare, acesta fiind acuzat de omor. Însă, în vara lui 2024, ÎCCJ a anulat decizia de condamnare și a cerut rejudecarea cazului. 

3 magistrați au făcut parte din completul de judecată care a anulat sentința Curții de Apel București prin care fiul lui Gino Iorgulescu trebuia să execute 13 ani și 8 luni de închisoare. Surse judiciare spun că  judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas au fost cele care au susținut că dosarul trebuie rejudecat, în timp ce magistratul Dan Andrei Ene a avut o opinie separată și a considerat că Mario Iorgulescu trebuie să ispășească pedeapsa. 

Fuga în Italia

După accident, Mario Iorgulescu a fost scos de urgență din România, fiind transportat la aeroport cu o ambulanță a Serviciului de Urgență București-Ilfov, conform informațiilor publicate de Libertatea. Mario a fost externat de două ori de la Spitalul Elias, iar tatăl său, Gino Iorgulescu, a solicitat aceste externări.

Prima externare a avut loc pe 20 septembrie 2019, la 12 zile după accidentul grav. Decizia a fost luată după ce procurorul a venit la spital pentru audieri, dar nu a reușit să-i comunice lui Mario existența unei proceduri penale pe numele său, astfel că nu s-a impus vreo interdicție. Ca urmare, Mario a fost externat la cererea familiei și transportat cu o ambulanță privată la Aeroportul Băneasa, dar avionul nu a decolat din cauza unor probleme tehnice, așa că s-a întors la spital.

Mario Iorgulescu, internat la clinica din Italia 

O nouă externare a avut loc pe 23 septembrie, când Gino Iorgulescu a făcut o nouă solicitare, împotriva recomandărilor medicilor. Deși un medic a informat procurorul că  „există proceduri medicale, în vederea transferului lui Mario Iorgulescu”, iar Parchetul a cerut detalii, Mario a fost urcat de urgență într-o ambulanță de stat și dus din nou la Aeroportul Băneasa, de unde a plecat în Italia cu un avion privat închiriat din Turcia. „Aeronava a decolat în jurul orei 11.20”, a fost următorul mesaj primit de procuror, conform sursei citate.

Acolo, el a fost internat la o clinică din Milano. În urma tratamentului, el a fost externat după două săptămâni, având „autonomie completă motorie”, dar și „tulburări importante de somn și ale stării de spirit”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inundatii 1970 14 mai jpg
mini orasul fara nume din romania jpg
autostrada karakoram jpg
Barbu Lautaru
nepalezi (2) png
mucegai jpg
siri adobestock jpg
1  lucrari aglomeratie autostrada soarelui jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net