Mutu, susţinut de club. Colegii nu comentează, iar specialiştii analizează efectele sibutraminei

Ultima actualizare:

După consternarea iniţială, reprezentanţii clubului Fiorentina au venit cu o primă reacţie, un comunicat în care anunţă că au încredere în Mutu şi doresc clarificarea acestui caz.

''Referitor la anunţul CONI privind depistarea sportivului Adrian Mutu pozitiv la sibutramină, medicament împotriva foamei, pentru a demonstra dezaprobarea faţă de folosirea oricărei substanţe interzise de regulamentele antidoping, dar având încredere şi în bunele intenţii ale sportivului, vom încerca să se facă lumină cât mai curând în acest caz", se arată în comunicatul preluat de publicaţiile din Italia.

Şi poziţia medicului Fiorentinei, Paolo Manetti, a fost clară şi concisă: "Noi nu administrăm medicamente interzise fotbaliştilor noştri".

În schimb, încercările jurnaliştilor italieni de a obţine reacţii din partea colegilor de echipă ai lui Mutu au eşuat, aceştia preferând să nu comenteze incidentul. "Am aflat la finalul antrenamentului, dar prefer să nu vorbesc", a fost singurul răspuns, venit din partea lui Stevan Jovetic.

Atenţia presei s-a concentrat şi asupra substanţei depistate în probele recoltate de la fotbalistul român şi a efectelor pe care subutramina le-ar putea avea asupra unui sportiv.

Sub titlul "Ce este subutramina?", Corriere della Sera prezintă explicaţiile profesorului Luciano Caprino, specialist în farmacologie de la Universitatea La Sapienza din Roma. "Acest medicament este un stimulent care reduce nivelul senzaţiei de foame, din aceeaşi familie ca şi amfetaminele. Efectele colaterale sunt foarte grave, în principal asupra presiunii arteriale, care creşte foarte mult. În plus, creşte riscul apariţiei unor probleme cardiovasculare", a explicat Caprino.

Acelaşi specialist, citat de ANSA, spune că un efect pe care medicamentul l-ar putea avea asupra sportivilor ar fi creşterea agresivităţii.

Corriere della Sera reaminteşte şi faptul că medicamentul a intrat pe lista substanţelor interzise la iniţiativa Italiei, care a fost prima ţară în care s-a oprit comercializarea lui.

Corriere dello Sport explică de ce Adrian Mutu riscă între un an şi patru ani de suspendare.

"Este depistat pozitiv pentru a doua oară. (...) În noul cod antidoping a fost introdus un tabel pentru corelarea sancţiunilor în caz de recidivă. (...) Conform acestui tabel, Mutu riscă între un an şi patru ani de suspendare", scrie Corriere dello Sport.

Atacantul formatiei italiene Fiorentina, Adrian Mutu, găsit pozitiv la un test antidoping după un meci din campionatul Italiei, riscă între unu şi patru ani de suspendare.

Potrivit unei informaţii furnizate joi de CONI, analizele de laborator efectuate pe probe recoltate în 10 ianuarie, la finalul partidei dintre Fiorentina şi Bari, au relevat urme de sibutramină, un stimulent care anulează senzaţia de foame.

Mutu a fost unul dintre cei patru fotbalişti, câte doi de la fiecare echipă, selectaţi pentru testul antidoping la finalul meciului din 10 ianuarie, în care a marcat şi un gol.

Întrucât este recidivist, mai având la activ o suspendare de şapte luni pentru consum de cocaină, primită în 2004, pe când evolua la Chelsea, fotbalistul român riscă între un an şi patru ani de suspendare din toate competiţiile, conform reglementărilor internaţionale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tunel subteran shutter descopera1221 1024x683 webp
Ora de iarna FOTO Shutterstock jpg
padure pixabay jpg
beyonce kamala jpg
mihaela bilic facebook jpg
Pasarela Gelu FOTO Primaria Timisoara jpg
acc pod victima jpg
Volodimir Zelenski la Universitatea Națională de Apărare din Kiev FOTO PROFIMEDIA
image
actualitate.net
image
actualitate.net