1 Decembrie, Ziua Naţională a României. 105 ani de la Marea Unire. Ce se întâmplă astăzi în marile orașe din țară

Astăzi, începând cu ora 10:00, privirile se îndreaptă spre Piața Arcului de Triumf, din București, unde va avea loc parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României (care se sărbătorește în fiecare an pe 1 Decembrie). Această paradă impresionantă marchează 105 ani de la Marea Unire, iar peste 2.400 de militari și specialiști ai MApN, MAI, SRI și SPP, împreună cu peste 150 de mijloace tehnice și câteva zeci de aeronave, vor defila pentru a celebra acest moment important.

1 decembrie, Ziua Națională a României. Foto: arhiva.
1 decembrie, Ziua Națională a României. Foto: arhiva.

Tancuri franceze Leclerc din Grupul de Luptă NATO condus de Franța în România

Un aspect deosebit al paradei ce va avea loc astăzi, 1 Decembrie, îl reprezintă participarea în premieră a tancurilor franceze Leclerc din Grupul de Luptă NATO condus de Franța în România. De asemenea, vor fi prezente noile elicoptere Black Hawk ale SMURD și diverse alte echipamente militare, inclusiv avioane F-16.

Ceremonie militară și religioasă de depunere a coroanelor de flori

Evenimentele vor debuta încă de la ora 9:00, cu o ceremonie militară și religioasă de depunere a coroanelor de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, în memoria eroilor români care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă pentru idealurile naționale.

Standuri expoziționale cu tehnică militară

După parada militară, începând cu ora 14:00, publicul prezent în Piața Arcului de Triumf va putea vizita standuri expoziționale cu tehnică militară.

Evenimente dedicate Zilei Naționale vor avea loc în toată țara

Evenimentele dedicate Zilei Naționale se desfășoară în întreaga țară. La Alba Iulia, programul cuprinde o paradă militară, concerte, masă tradițională, ateliere de meșteșuguri și focuri de artificii. Totodată, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” din București va fi vernisată Expoziția „Tricolorul – simbol identitar al unității românilor în costumul popular”.

În orașe precum Iași, Craiova, Cluj-Napoca, manifestările includ ceremonii militare, defilări, depuneri de coroane, concerte și evenimente culturale.

Ziua Națională a României aduce o serie de festivități menite să onoreze momentul istoric al Mării Uniri și să consolideze spiritul național.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net