1 iunie - Ziua Copilului. Cât de aproape sunt elevii de Examenele Naționale și BAC

Ultima actualizare:

Miercuri, de 1 iunie 2022, este zi liberă nelucrătoare pentru elevi, profesori și părinți, potrivit reglementărilor din Codul Muncii. Așadar, elevii au mai mult timp pentru a se pregăti pentru examenele din această lună.

1 Iunie - Ziua Copilului, zi nelucrătoare

Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate ţările să aleagă o Zi Națională a Copilului şi a sugerat guvernelor ca această zi să să fie celebrată de fiecare ţară, la o dată pe care aceasta o consideră potrivită.

Atât în România, cât și în alte 50 de țări, Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe data de 1 iunie.

Vezi și Ai luat o notă mică la simulare? Ce poți face pentru a îmbunătăți rezultatele

Din 16 noiembrie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat proiectul legislativ care prevede promulgarea legii prin care se modifică Codul muncii, prin declararea zilei de 1 Iunie - Ziua Copilului drept sărbătoare legală. 

Codul muncii precizează că angajații care nu au beneficiat de zilele libere legale trebuie să primească drept răsplată o altă zi liberă, acordată în următoarele 30 de zile de către angajator.

În cazul în care nu sunt acordate zile libere, angajații pot beneficia de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază, în funcțiile de serviciile prestate.

Câte zile mai are anul școlar 2021 - 2022

Cursurile pentru majoritatea elevilor din sistemul educațional din România, potrivit calendarului oficial privind anul școlar 2021 - 2022, se vor încheia pe data de 10 iunie.

Citește și BAC 2022: În ce condiţii vor fi eliminați elevii din concurs

Astfel, copiii de grădiniță, învățământul primar, gimnazial (din clasele V - VII) și elevii din ciclul liceal (din clasele IX - XI) vor încheia cursurile pe data de 10 iunie. Așadar, fără ultima zi, aceștia mai au 8 zile de cursuri. 

În funcție de profil, elevii din anii terminali, din învățământul profesional și din școlile postliceale și de maiștri vor termina cursurile mai devreme sau mai târziu, în funcție de structura anului școlar.

Ultimii elevi care pleacă în vacanță vor fi cei care studiază pentru a deveni asistenți medicali generaliști. 

Elevii din anii terminali, din ciclul liceal, au încheiat cursurile pe data de 27 mai. În următoarea perioadă, în 6 - 23 iunie, aceștia vor susține Probele de Bacalaureat aferente profilului pe care-l urmează. 

Așadar, au mai rămas 7 zile până la prima probă pe care aceștia sunt nevoiți să o susțină - competențele, cunoscute și drept „examenul oral de la BAC”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net